Pijnacker-Nootdorp


datum 24 april 2007

Ontmoetingsplaats in de wijk
Opening soccerhome

Op donderdag 3 mei wordt het soccerhome in sportpark Centrum aan de Sportparkweg in Nootdorp feestelijk heropend. Wethouder Kees van der Kraan verricht de openingshandeling om 16.30 uur. Aansluitend zijn er allerlei sportieve activiteiten tot 18.30 uur.

Het soccerhome is een voetbalkooi die erg populair is. Voetbalvereniging RKDEO maakt er regelmatig gebruik van. Daarnaast trapt de jeugd uit de omgeving hier ook graag een balletje. Het soccerhome is een openbare speelvoorziening, een echte ontmoetingsplaats voor jongeren in de wijk.

In het verleden kwamen ballen regelmatig terecht op geparkeerde auto's of tegen de ramen van de huizen in de omgeving. Verder produceerde de voormalige omheining behoorlijk wat geluid als hier ballen tegenaan kwamen. Om de overlast tegen te gaan heeft de gemeente, in overleg met Vestia Nootdorp, sportvereniging RKDEO en de omwonenden, het soccerhome opgeknapt en een nieuw hekwerk geplaatst. Het nieuwe hekwerk is geluidsarm en is schuin naar binnen gericht. De kosten voor het soccerhome zijn betaald door de gemeente, Vestia en RKDEO.

De jongerenwerkers van de Stichting Jeugd en Jongeren Midden-Holland hebben leuke activiteiten bedacht voor de opening. Zo is er een demonstratie en workshop panna. Panna is het behendig beheersen van de voetbal om de bal door de benen van de tegenstander te spelen. Verder is er een voetbaltoernooi voor jongeren. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in de JipJop bus. Dit is een bus met allerlei sportmaterialen, tijdschriften, folders en andere dingen die jongeren leuk vinden. Ten slotte zijn er ook kraampjes met informatie over het jongerenwerk en met borrelhapjes en drankjes.