Gemeente Rijswijk

Persbericht Team Communicatie No: 0704/5221

datum, 1 mei 2007

Afzetting Haagweg door werkzaamheden riolering

Wegens reparatie aan de riolering zal op donderdag 3 mei 2007 vanaf half 6 's ochtends een gedeelte van de Haagweg afgesloten zijn. Het gaat om het gedeelte ter hoogte van huisnummers 58-60. Het streven is voor de avondspits met het werk klaar te zijn.

In de ochtendspits regelen verkeersbegeleiders van de politie Haaglanden het verkeer. Het verkeer uit Den Haag in de richting van de Hoornbrug wordt ter plaatse van de reparatie over de linker rijstrook geleid. De plaats van de reparatie ligt ongeveer 100 meter vanaf de kruising van de Haagweg met de Jan van der Heijdenstraat (grens Den Haag). De parallelweg blijft echter voor bewoners en bevoorrading bereikbaar. De gemeente Rijswijk heeft de bewoners per brief geïnformeerd.

Ter hoogte van huisnummers 58-60 ontdekte de gemeente een verzakking in het asfalt. Het vermoeden is dat het om een kapotte aansluiting op de riolering gaat. De werkzaamheden starten om zes uur 's ochtends. Getracht wordt de overlast tot een minimum te beperken.

Om toekomstige problemen met het riool in de Haagweg zoveel mogelijk te voorkomen, is de gemeente Rijswijk een onderzoek gestart naar de staat van onderhoud van het bewuste hoofdriool. Het Hoogheemraadschap van Delfland zal bij dit onderzoek worden betrokken. Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Bram Zekveld team Communicatie Gemeente Rijswijk; telefoon 070 326 18 24/ 06 23 89 89 06. S.v.p. bij correspondentie datum en kenmerk van deze brief vermelden en richten aan: Gemeente Rijswijk, afdeling Persvoorlichting, Postbus 5305, 2280 HH RIJSWIJK

Het stadhuis is te bereiken met tram 17, bus 18, 23, 33


---- --