Gemeente Schiedam


Mei

De gemeenteraad vergadert


01 mei 2007

De gemeenteraad
Op donderdag 3 mei 2007 vergadert de gemeenteraad. Deze vergadering vindt plaats vanaf 20.00 uur in de Aleidazaal van het Stadskantoor. De raadsvergaderingen zijn live te zien via Look TV en via de website van de gemeente Schiedam.

Tijdens de raadsvergadering komt onder andere aan de orde:

Aanvullende financiële bijdrage Maasboulevardfeest 2006 Het college van burgemeester en wethouders heeft van de Stichting VAGE (Maasboulevardfeest) een verzoek ontvangen voor een aanvullende financiële bijdrage, vanwege het negatieve resultaat over het Maasboulevardfeest 2006. Het college vraagt de gemeenteraad om in overweging te nemen het verzoek van de Stichting VAGE te honoreren dan wel af te wijzen.

Op de raadsagenda staan A- en B-stukken. A-stukken zijn stukken waarmee de raadscommissie unaniem heeft ingestemd en waarbij geen discussie meer plaatsvindt; de raad hoeft nog slechts te besluiten (hamerstukken). B-stukken zijn voorstellen waarover geen overeenstemming is en waarover de beraadslagingen nog moeten worden voortgezet (bespreekstukken). Incidenteel gebeurt het dat overeenstemming is over een voorstel maar dat het belang van de zaak inhoudelijke behandeling in de raadsvergadering vergt (historische beslissingen).

Tijdens de raadsvergaderingen kan gebruik gemaakt worden van het spreekrecht. Burgers kunnen gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren over op de agenda vermelde B-stukken (bespreekstukken).

Voor het spreekrecht kan men zich aanmelden tot 48.00 uur voor de aanvang van de vergadering bij de griffier van de gemeente Schiedam, dhr. J. Gordijn, tel. 010-2465788.

Het Stadserf
Het volgende Stadserf vindt plaats op maandag 29 mei 2007. Tijdens dit Stadserf kunnen politici rechtstreeks worden aangesproken en ondervraagd, presentaties worden gegeven en allerhande zaken worden toegelicht en aangeprezen. Wie vragen, opmerkingen of suggesties heeft of iets wil presenteren, is op Het Stadserf aan het goede adres. De inbreng vanuit de Schiedamse samenleving is zeer welkom.

Van 20.00 tot 21.00 uur komen kleine onderwerpen aan bod die niet zoveel tijd vergen en waarvoor men zich op de dag zelf nog tot 12.00 uur kan aanmelden.

Voor de grotere onderwerpen kan men zich tot maandag 21 mei (voor 12.00 uur) nog aanmelden. Dit zijn onderwerpen die om voorbereiding vragen, niet alleen om ze aan de orde te stellen maar ook om reacties mogelijk te maken.

Van 21.00 tot 23.00 uur komen deze onderwerpen en presentaties aan bod. Tussen de programmaonderdelen door is er ruim de tijd om in de wandelgangen raads- en collegeleden aan te spreken.