Gemeente Zwolle

Nieuw: Jongerenpunt de Lure Ontmoetingsplek voor opleiding, werk en inkomen


Datum uitgave: 02-05-2007
Jongeren in Zwolle van 16 tot 25 jaar kunnen voortaan met al hun vragen rondom opleiding, werk en inkomen terecht op één adres: Jongerenpunt De Lure. Het is een ontmoetingsplek voor opleiding, werk en inkomen. Woensdag 25 april is het Jongerenpunt officieel geopend door wethouder Martin Knol (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) en Gert Jan Metz (directeur Centrum voor Werk en Inkomen). Bij het Jongerenpunt kunnen jongeren terecht met alle vragen die te maken hebben met opleiding, werk en inkomen. Bijvoorbeeld:
* het kiezen van een opleiding;

* het vinden van een stageplaats of plek waar je kunt leren én werken
* solliciteren

* studiefinanciering

* het zoeken van een baan

* het aanvragen van een uitkering (als het echt niet anders kan). In het Jongerenpunt worden vragen van jongeren zo goed en snel mogelijk beantwoord. Daarom werken hier mensen van instellingen waar jongeren van hun zestiende tot vijfentwintigste mee te maken krijgen als het gaat om opleiding, werk en inkomen, namelijk: het team Leerplicht/RMC, team Bijstand en Uitstroom (beide onderdeel van de gemeente Zwolle) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Daarnaast zijn 'achter de schermen' nog meer medewerkers betrokken. Belangrijke partners zijn UWV, ROC Landstede en Deltion College.

Hoe werkt het? Op werkdagen tussen 9.00 uur 's ochtends en 17.00 uur 's middags kunnen jongeren bij het Jongerenpunt binnenlopen, met of zonder afspraak. Met één van de medewerkers hebben zij een intakegesprek of wordt daarvoor een afspraak gemaakt. Dit gesprek gaat over wat een jongere wil, kan en al gedaan heeft. Wat er verder gedaan wordt, hangt helemaal af van de individuele situatie en het doel van de jongere. Het is de bedoeling dat iedereen die gebruik maakt van het Jongerenpunt een vast contactpersoon heeft. Het Jongerenpunt zit in het gebouw van Werkplein de Lure, Hanzelaan 180, aan de achterkant van het NS station.

Meer informatie Meer informatie over Jongerenpunt de Lure is te vinden op de website: www.jongerenpuntdelure.nl. Zie ook:
Jongerenpunt de Lure

Bron: AFD-AFC-Intern