Fred Huibers versterkt management team Haags Effektenkantoor


03.05.2007 / 09:32 / Rubriek: Economie / Organisatie: Het haags effektenkantoor

Het haags effektenkantoor

Fred Huibers versterkt management team Het Haags Effektenkantoor

3 mei 2007 - Per 1 mei is dr. Fred Huibers toegetreden als partner tot Het Haags Effektenkantoor. Hij zal zich met name richten op de verdieping van het beleggingsbeleid waarbij de toepassing van academische inzichten op het gebied van behavioural finance en kwantitatieve methoden een sleutelrol spelen.

In 1989 is Fred Huibers (19 december 1963) zijn loopbaan begonnen als belegger bij Robeco Groep. In 1994 werd hij benoemd tot Hoofd Asset Management van de Rabobank. In 1997 heeft hij de verantwoordelijkheid genomen voor de aandelenbeleggingen die de ING Groep voor eigen rekening en risico houdt. In de jaren dat hij vermogensbeheerder was, heeft hij belangrijke transacties geïnitieerd in fiscaal gefaciliteerde 5% belangen in Nederlandse beursfondsen, alternatieve beleggingen en beleggingen in internationale (opkomende) markten. Daarnaast heeft hij diverse alternatieve beleggingsfondsen ontwikkeld en gelanceerd. In 2002 heeft ING hem benoemd tot Global Head Equity Capital Markets, de afdeling die zich wereldwijd bezig houdt met beursemissies. Fred Huibers trad in de afgelopen jaren op als gasthoogleraar bedrijfsfinanciering en beleggingen bij de post-doctorale MBA opleidingen van de Universiteit van Tilburg en de Universiteit van Amsterdam. Hij is de auteur van diverse artikelen en boeken op het gebied van kapitaalmarkten. In 1994 heeft de Universiteit van Tilburg hem de doctorsgraad verleend voor zijn proefschrift over de prijsvorming bij beursgangen.

Partner Danny Geerken 'Wij willen maximale toegevoegde waarde leveren voor onze cliënten. Het is daarbij van groot belang dat wij in staat zijn om de meest geavanceerde beleggingstechnieken toe te passen. Wij zijn ervan overtuigd dat Fred Huibers met zijn jarenlange ervaring als belegger, zakenbankier en wetenschapper een belangrijke impuls kan geven aan het uitbouwen van het succes van Het Haags Effektenkantoor.'

Fred Huibers 'Het voordeel van een kleiner kantoor is de mogelijkheid om je cliënten beter te leren kennen. Een persoonlijke benadering en een lange termijn relatie staan daarbij voorop. De deskundigheid en de betrokken dienstverlening van Het Haags Effektenkantoor zijn doorslaggevend geweest bij mijn keuze.'

Het Haags Effektenkantoor is een zelfstandig vermogensbeheerder opgericht in 1994. Management en medewerkers zijn de aandeelhouders. Het Haags Effektenkantoor heeft een gedegen ervaring in vermogensbeheer. Zij werken voor ruim 300 voornamelijk particuliere beleggers.