Politie Haaglanden

Persberichten 3 mei

Haaglanden, 03-05-2007

Preventief fouilleeractie in Den Haag

Den Haag In het gebied rondom om het Hollands Spoor heeft Politie Haaglanden woensdag 2 mei 2007 een preventief fouilleeractie gehouden.

Tijdens de actie van 18.00 tot 22.00 uur op de locatie Huygenspark werden de door motorrijders aangevoerde personenautos uit het gebied doorzocht op de aanwezigheid van verboden wapens. In totaal werden 117 personenautos gecontroleerd en 231 personen gefouilleerd.

Er werden elf personen aangehouden voor wapenbezit zoals messen, een ploertendoder, slagwapens en pepperspray.

A-select

Preventief fouilleren is bedoeld om incidenten met geweld te voorkomen en wapenbezit terug te dringen. Tijdens de actie worden zowel de locaties binnen het veiligheidsrisicogebied als personen die zich binnen het gebied bevinden a-select uitgekozen. Agenten controleren kleding, maar ook tassen, rugzakken en andere bagage op wapens. Ook worden scooters, autos en fiets(tassen) doorzocht. Aangetroffen wapens en andere gevaarlijke voorwerpen worden in beslag genomen. Het gaat dan onder meer om vuurwapens, munitie, stilettos, valmessen, vlindermessen, boksbeugels, wurgstokken en werpsterren. Ook voorwerpen die kunnen dienen als wapen, zoals bijvoorbeeld een honkbalknuppel of een keukenmes, worden in beslag genomen.

Veiligheidsrisicogebied

Op onlangs verlengde burgemeester Deetman van Den Haag de aanwijzing het gebied rondom het Hollands Spoor als veiligheidsrisicogebied. Daarmee behield de politie de bevoegdheid om in dit gebied op bepaalde tijden preventief te fouilleren. Het Openbaar Ministerie bepaalt op welke momenten preventief fouilleren is toegestaan. Het gebied rondom het Hollands Spoor is het gebied dat omsloten wordt door het Huygenspark, de Stationsweg, de Limburg Stirumstraat, de Jan Blankenstraat en het Stationsplein.

Met de fiets tegen een auto

Den Haag - Een 73-jarige Haagse fietser heeft woensdagmiddag letsel opgelopen toen hij met zijn fiets tegen een personenauto reed. De man fietste omstreeks 17.40 uur op de Timorstraat en wilde de Burgemeester Patijnlaan oversteken. De man zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 34-jarige Hagenaar, vermoedelijk over het hoofd en knalde met zijn fiets tegen de auto. De fietser is met onbekend letsel vervoerd naar het Bronovo-ziekenhuis.

Zonder rijbewijs achter het stuur

Den Haag - Bij een verkeerscontrole op de Koninginnegracht betrapten agenten van Politie Haaglanden woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur een 29-jarige Hagenaar op het rijden zonder geldig rijbewijs. Tevens bleek bij controle de APK-keuring van de auto waarin hij reed verlopen te zijn. Het was de derde keer dat de man voor hetzelfde feit aangehouden werd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de brommer zonder certificaat

Den Haag - Een 18-jarige Haagse bromfietser werd woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur door agenten gecontroleerd op de Veenkade omdat zij tegen de rijrichting in reed. Bij de controle bleek de vrouw niet de eigenaar van de bromfiets te zijn en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. Tegen de vrouw werd een proces-verbaal opgemaakt.

Ruitenwisser vernield na vrijlating

Den Haag - Een 34-jarige Hagenaar zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdagmorgen omstreeks 01.15 uur slapend aangetroffen in een portiek op de Naaldwijksestraat. Agenten hebben de de man aangesproken en toen hij geen geldig identiteitsbewijs kon overleggen, aangehouden. Nadat aan het politiebureau zijn juiste personalia werden vastgesteld, is de man heengezonden met ene proces verbaal op zak. Als dank besloot de man de ruitenwissers van een politievoertuig te vernielen. Hierop is de man opnieuw aangehouden en ingesloten.

Inbrekers betrapt

Den Haag - Agenten van Politie Haaglanden hebben donderdagmorgen omstreeks 02.40 uur vier mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Naar aanleiding van een melding door een getuige dat er ingebroken werd in een woning op de Jacob Catsstraat, gingen meerdere surveillance-auto's ter plaatse poolshoogte nemen. Na onderzoek bleek er niet te zijn ingebroken op de Jacob Catsstraat maar in de Van Ostadestraat. In de directe omgeving van de woning werden drie mannen, Hagenaars van 17, 22 en 22 jaar, aangetroffen en aangehouden. Een 19-jarige Hagenaar die in een auto op de hoek van de Jacob Catsstraat en de van Ostadestraat zat te wachten, werd tevens aangehouden toen bleek dat hij een televisie, afkomstig uit de woning, op de achterbank had staan. Na een spiegelconfrontatie met de getuige van de inbraak werd een van de 22-jarigen weer in vrijheid gesteld omdat hij niet herkend werd als een van de daders. De overige verdachten zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Aanrijding met letsel

Den Haag - Een 18-jarige Hagenaar raakte op woensdag 2 mei om 18.30 uur gewond bij een aanrijding. De Hagenaar reed op zijn fiets op de Laan van Meerdervoort in de richting van de Thorbeckelaan. Een 52-jarige Hagenaar reed in zijn auto ook op de Laan van Meerdervoort, maar in tegengestelde richting naar het Azaleaplein. Op de kruising met de Zonnebloemstraat wilde de autobestuurder links afslaan, maar zag hierbij de fietser over het hoofd die op deze kruising rechtdoor reed. De ambulance bracht de fietser met onbekend letsel naar het ziekenhuis.
Snelheidscontrole met de radar

Den Haag - De politie hield op woensdag 2 mei tussen 18.30 en 23.00 uur een snelheidscontrole op de Maanweg. Van de 610 passanten kregen 34 automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Met rij-ontzegging, zonder APK

Den Haag - Surveillerende agenten controleerden woensdag 2 mei rond 23.55 uur de auto van een 28-jarige Hagenaar op de Brasserskade. Het voertuig bleek niet verzekerd en de APK-keuring verlopen. Toen de politie de 28-jarige bestuurder zelf controleerde, constateerde zij dat hij reed met een rij-ontzegging. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Glaasje te veel

Leidschendam - Agenten lieten tijdens hun surveillance op 2 mei om 12.40 uur een 43-jarige Leidschendammer een blaastest afleggen. De uitslag van de test wees uit dat hij te veel gedronken had. De man moest mee naar het bureau, waar hij 645 ugl. blies. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0.5 promille) Deze score was dusdanig hoog dat de man zijn rijbewijs moest inleveren.

Kop-staart

Leidschendam - Drie auto's botsten 2 mei om 12.30 uur op elkaar. Twee automobilisten reden over de Mgr van Steelaan in de richting van de Heuvelweg en stopten voor het verkeerslicht dat op rood stond. Een derde automobilist zag zijn voorgangers echter niet op tijd stilstaan en botste tegen de achterste auto, die door de klap weer zijn voorganger raakte. Ambulancepersoneel keek wel nog twee vrouwen uit Voorburg (44 en 64 jaar) na en constateerde geen letsel.

Uw auto-embleem gestolen? Wassenaar - Twee minderjarige jongens uit Voorschoten hebben in de periode januari 2007 tot en met maart 2007 uit Wassenaar diverse emblemen van auto's gestolen. Dit gebeurde in Wassenaar en in Voorschoten. De verdachten bekenden meerdere diefstallen van emblemen. Het blijkt dat de politie nog niet alle aangiftes van gedupeerden binnen heeft. Bent u in de genoemde periode slachtoffer geworden van diefstal van uw auto-embleem en heeft u nog geen aangifte hiervan gedaan? Dan verzoeken wij u vriendelijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met Bureau Wassenaar via: 0900 - 8844. Politie zoekt getuigen: glas tegen agent

Naaldwijk - Een politieagent kreeg tijdens wanordelijkheden op zondag 29 april rond 0.30 uur in de Molenstraat een glas tegen zijn arm gegooid. Hij liep hierdoor licht letsel op. Op aanwijzing van getuigen hield de politie een 16-jarige jongen uit Maasdijk aan. Het was op de genoemde locatie druk met omstanders. De politie is op zoek naar meer getuigen van dit incident. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het onderzoek? Bel dan met Politiebureau Westland via: 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Politie surveilleert weer over het water

Westland - Politie Westland voert sinds 1 mei weer de watersurveillance door Westlandse wateren uit. Dinsdag 2 mei tussen 09.30 en 17.30 uur werden tien vaartuigen gecontroleerd. Twee daarvan voldeden niet aan de wettelijke regelgeving. Een bestuurder was nog geen 18 jaar terwijl hij op een snelle motorboot voer en de andere overschreed de maximumsnelheid. Een aantal recreanten werd gewaarschuwd met betrekking tot de verplichte vergunning. Politie Westland controleert streng op de aanwezigheid van vergunningen en vaarbewijzen. Overtreders kunnen rekenen op een proces-verbaal.

Alcoholcontrole in Westland

Honselersdijk - Politie Westland controleerde woensdag 2 mei tussen
01.00 en 02.00 uur het autoverkeer op de Middel Broekweg. Vijfentwintig automobilisten moesten een blaastest afleggen. Een
60-jarige automobilist uit Naaldwijk werd aangehouden. Hij blies 260 ugl terwijl 235 ugl is toegestaan. De politie gaf hem een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen geweldsincident

Naaldwijk - Een politieagent kreeg tijdens de uitoefening van zijn dienst zondag 29 april rond 0.30 uur in de Molenstraat een glas tegen zijn arm gegooid. Hij liep hierdoor licht letsel op. Op aanwijzing van getuigen hield de politie een 16-jarige jongen uit Maasdijk aan. Het was op de genoemde locatie druk met omstanders die mogelijk het incident hebben waargenomen. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het onderzoek? Bel dan met politiebureau Westland via: 0900 - 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Dure pakken

Delft - Politieagenten constateerden dinsdag 2 mei om 14.20 uur dat een 19-jarige Italiaan vanaf het parkeerterrein aan de Kleveringweg kleding aan voorbijgangers trachtte te verkopen. Uit onderzoek bleek dat het ging om kleding van het merk 'Reportage'. Na bestudering bleek het om vervalsingen te gaan. De man kreeg ter plekke een bekeuring van
250,- die hij direct moest afrekenen. De kleding werd in beslag genomen.

Aanhouding dankzij camerabeelden

Delft - Via de monitorencentrale zagen politieagenten donderdag 3 mei om 01.30 uur dat een man zich verdacht gedroeg op en nabij het NS-station Delft centraal. Via de camerabeelden zag een van de agenten dat de man een woning aan het Laantje van Mater trachtte te openen door zijn hand door een geopend raam naar binnen te steken. Politieagenten wisten erger te voorkomen en hielden de man (26-jarige Hagenaar) aan.

Politie zoekt getuigen: vechtpartij Mozartlaan

Delft Tijdens het krantenlopen op de Mozartlaan kreeg een 44-jarige Delftenaar op dinsdag 1 mei rond 05.45 uur ruzie met een 41-jarige plaatsgenoot. De 41-jarige uitte diverse bedreigingen en sloeg de
44-jarige een aantal malen in het gezicht en op zijn lichaam. De politie hield de verdachte aan en namen hem mee naar het bureau. Om meer duidelijkheid te krijgen rond de aanleiding van deze mishandeling is de recherche nog op zoek naar meerdere getuigen van dit voorval. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het onderzoek? Bel dan met de recherche van Bureau Delft via: 0900 8844 of met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 7000.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Zoetermeer - De politie van Zoetermeer controleerde dinsdag 1 mei bij drie woningen op de aanwezigheid van hennepkwekerijen. De eerste was een woning aan de Lavendeltuin. Hier troffen zij in één kamer vijftig planten aan. De tweede woning bevond zich aan de Kalverweide. In deze woning troffen zij in één kamer een hennepkwekerij aan met 162 planten. Van beide woningen zijn de planten vernietigd en de politie stelt een onderzoeken in naar de eigenaren van beide kwekerijen. De derde woning betrof een woning aan de Vasariruimte. Hier werd echter geen hennepkwekerij aangetroffen. Deze had ook niet in de woning gezeten. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Bureau Zoetermeer via
0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Gesnapt met een gestolen fiets Zoetermeer - Politieagenten zagen 2 mei om 20.45 uur op het Nicolaasplein een hun bekende veelpleger op een damesfiets rijden. Ze controleerden de man en zagen dat het slot van de fiets was opengebroken. Toen de agenten de man vertelden dat hij aangehouden was, zette hij het op een rennen. De 35-jarige verdachte uit Zoetermeer kon even later in de Dorpsstraat in de kraag worden gevat. Politie zoekt getuigen straatroof

Zoetermeer Een 56-jarige vrouw uit Zoetermeer is op woensdag 2 mei om
17.40 uur slachtoffer geworden van straatroof. De vrouw fietste op de Broekwegzijde toen een blanke jongen op een bromfiets haar passeerde. De jongen reed de Strindbergzijde op en de vrouw zag dat hij bij de eerste woning stond te bellen. De jongen op de brommer haalde het slachtoffer even later aan de rechterzijde in en greep haar tas uit haar fietsmand. De vrouw had de hengsels van de tas om haar stuur gewikkeld.

De jongen is tussen de 16 en 20 jaar en heeft kort bruin haar en had een korte stoffen jas aan. De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien of weet u wie de dader is, belt u dan met de recherche bureau Zoetermeer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anonniem 0800-7000