PME kiest voor Mn Services


03.05.2007 / 10:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Pme

Pme

PME kiest voor Mn Services

Rijswijk/Schiphol Zuidoost, 3 mei 2007 - Het bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro (PME) en Mn Services hebben vandaag een intentieverklaring getekend. In deze 'Letter of Intent' zijn gedetailleerde afspraken met PME gemaakt over de aanstelling van Mn Services als fiduciair vermogensbeheerder. Ook is de intentie uitgesproken om gesprekken te starten over de uitvoering van de pensioenadministratie. PME verwerft een aandelenbelang in Mn Services, dat daarmee in handen blijft van sociale partners.

Met een beheerd vermogen van circa EUR 58 miljard in de nieuwe situatie, ontstaat een grote marktpartij in het Nederlandse pensioenlandschap. De betrokken organisaties zijn van mening dat één loket voor de bedrijfstakken Metaal & Techniek en Metalektro zal leiden tot voordelen voor werkgevers, werknemers en gepensioneerden binnen de aangesloten sectoren. De toegenomen schaalgrootte leidt tot meer inkoopkracht, grotere investeringsruimte en bundeling van kennis, waardoor betere rendementen, lagere uitvoeringskosten en een flexibele dienstverlening ontstaan. Dat betekent uiteindelijk gunstiger pensioenvoorwaarden voor iedereen in de twee sectoren.

Aandeelhouders
PME verwerft met de opdrachtverstrekkingen voor het vermogensbeheer en voor de pensioenadministratie een belang van 40% in Mn Services. De rest van het belang blijft in bezit van het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT). Met de transactie wordt Mn Services verreweg de grootste pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder in de Nederlandse marktsector, in handen van sociale partners .
Het beheer van de circa EUR 21 miljard PME-vermogen wordt naar verwachting begin juli 2007 aan Mn Services toevertrouwd. Gesprekken over de uitvoering van de pensioenadministratie starten in het najaar van 2007.

Werkgelegenheid
De opdrachtverstrekking van PME aan Mn Services leidt niet tot vermindering van het aantal arbeidsplaatsen. Banen voor de betrokken medewerkers aan beide kanten blijven behouden. Het is wel aannemelijk dat taken en bevoegdheden van medewerkers veranderen. Op termijn verwachten de betrokken partijen uitbreiding van werkgelegenheid.

Hans van der Windt, Directeur Pensioenen PME:

'Als de gesprekken met Mn Services over de uitvoering van de pensioenadministratie van PME succesvol verlopen, leidt dat voor onze deelnemers en werkgevers in de sector tot vereenvoudiging. Er is altijd veel verkeer tussen de bedrijfstakken Metalektro en Metaal & Techniek. Eén uitvoerder voor beide sectoren zou voor alle betrokkenen een hoop minder gedoe opleveren.'

Ruud Hagendijk, voorzitter Raad van Bestuur Mn Services:

'De opdracht van PME bewijst het succes van onze strategie. Die is gericht op groei en waardecreatie voor al onze opdrachtgevers.
De twee pensioenfondsen voor de bedrijfstakken Metaal & Techniek en Metalektro beschikken nu over één vermogensbeheerder. Wij hebben nu zo veel kritische massa, dat in de toekomst een nadrukkelijke rol gewaarborgd is, zowel op de nationale als op de internationale financiële markt. Dit is ook aantrekkelijk voor onze bestaande en toekomstige opdrachtgevers.'

Kerncijfers


- belegd vermogen Mn Services: ca. EUR 37 miljard
- belegd vermogen PME: ca. EUR 21 miljard
- totaal belegd vermogen nieuwe situatie: ca. EUR 58 miljard
- Bedrijfstak PME 1300 werkgevers
- PME werknemers, gepensioneerden en ex-deelnemers ca. 650.000
- Bedrijfstak PMT ca. 33.000 werkgevers
- PMT werknemers, gepensioneerden en ex-deelnemers ca. 1.100.000

Profiel Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro
Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro (PME) beheert de pensioenrechten van circa
650.000 deelnemers. De sector omvat bijna 1.300 voornamelijk grote en middelgrote ondernemingen, van scheepswerven tot producenten van halfgeleiders. PME heeft per 1 mei 2007 een belegd vermogen van circa 21 miljard euro.

Over Mn Services N.V.
Mn Services biedt een groeiend aantal institutionele opdrachtgevers dienstverlening op het gebied van pensioenuitvoering, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. Met een pensioenadministratie voor ruim 1,7 miljoen mensen en een belegd vermogen van circa 56 miljard euro is het bedrijf een van de grotere uitvoerders van vermogensbeheer en pensioenadministratie in Nederland. Behalve aan het Pensioenfonds Metaal & Techniek en het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro (PME) verleent Mn Services momenteel diensten aan ondermeer Forbo, Cargill, Yarden, SWK (Samenwerkende Winkels en Ketens), SMB (Stichting Members Benefits) MITT (Mode, Interieur, Tapijt en Textiel), N.V. Schade, Ondernemingspensioenfonds Mn Services en Vopak.