Politie Limburg-Zuid

Graffitispuiters aangehouden

Heerlen, 03-05-2007 o De politie heeft de afgelopen dagen acht jeugdige graffitispuiters aangehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van een onderzoek dat zij zondag startte in verband met een geval van graffiti waarbij twee jongens van 14 jaar uit Hoensbroek werden aangehouden.

De verdachten zijn in de leeftijd van 14 tot 17 jaar en afkomstig uit Heerlen, Hoensbroek en Voerendaal. In de nacht van zaterdag op zondag controleerden agenten de twee 14-jarigen, die op de Beersdalweg zonder licht fietsten. Het tweetal had op dat moment een rugzak en een fietstas gevuld met spuitbussen met verf bij zich. Een beveiligingsman, die de twee jongens per toeval had betrapt bij het aanbrengen van graffiti op een spoorwegviaduct aan de Beersdalweg, had dit meteen aan de politie gemeld. Als gevolg daarvan konden de twee snel worden aangehouden.
In het daarop volgende onderzoek werden nog zes andere verdachten aangehouden. Zij bekenden op meerdere plaatsen in Hoensbroek, Heerlerheide en Treebeek graffiti te hebben aangebracht. Dat gebeurde onder andere op viaducten, garagepoorten elektriciteitskastjes en op muren van scholen. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is. Het onderzoek van de politie is nog niet afgesloten en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.