Politie Hollands Midden

Datum: 3 mei 2007

Katwijk Agressie in het verkeer De politie heeft aangifte van mishandeling opgenomen van een 26 jarige man uit Leiden. De man reed op woensdag 2 mei, rond 20.30 uur, in zijn auto over de N206. Hij werd ingehaald door een auto die over het verdrijvingsvlak reed. De twee bestuurders kregen non-verbaal contact met elkaar en de verdachte stak een middelvinger op. Ter hoogte van de Molentuin kwam de Leidenaar stil te staan voor het verkeerslicht. De bestuurder van de verdachte auto stapte uit zijn auto en schold de Leidenaar uit. Vervolgens sloeg hij met zijn vuist door het open raampje tegen het gezicht van de Leidenaar. De Leidenaar kreeg nog een aantal slagen en schoppen te verduren alvorens de man wegging. De politie zet een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Oegstgeest Inbraak in kledingwinkel Op donderdagnacht 3 mei, rond 04.00 uur, is er ingebroken in een kledingwinkel aan de Lange Voort. De winkel die zich in de passage bevind, is mogelijk geramd door een auto. Eerst zijn de toegangsdeuren tot de passage opengebroken, waarna vervolgens de deuren van de winkel geramd zijn. Uit de winkel zijn kledingstukken weggenomen. Het is nog niet bekend hoeveel er weg is. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. De technische recherche van de politie zal onderzoek doen naar eventueel door de dader achtergelaten sporen.

Ter Aar Motorrijder gewond De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Westkanaalweg in Ter Aar. Op woensdag 2 mei, rond 16.45 uur, kreeg de politie de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek een motorrijder tegen een geparkeerde auto te zijn aangereden. De motorrijder, een 76 jarige man uit Ter Aar, is met onbekend letsel door de ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

Roelofarendsveen Aanrijding tussen racefietser en auto Op de kruising van de Sotaweg met de Begoniastraat is op woensdag 2 mei, rond 19.20 uur, een aanrijding gebeurd waarbij een racefietser en een automobilist betrokken waren. De automobilist een 20 jarige Rotterdammer wilde vanaf de Sotaweg linksaf de Begoniastraat oprijden. Hij liet hierbij de racefietser, een 47 jarige man uit Oude Wetering, die op de kruisende weg reed niet voorgaan. De racefietser kwam ten val, hij hoefde niet naar het ziekenhuis maar liep schaafwonden over het lichaam op.

Gouda Vijf aanhoudingen na auto-inbraak De politie van Gouda heeft woensdag 2 mei, rond 16.00 uur, vier jongens op heterdaad aangehouden op verdenking van het (mede)plegen van een auto-inbraak. Getuigen belden de politie die direct ter plaatse kwam. De politie kon op basis van het signalement de vier verdachten aanhouden, een vijfde verdachte wist ervandoor te gaan. De politie stelde een onderzoek in naar de vijfde verdachte en heeft deze donderdagochtend 3 mei aan kunnen houden. De vijf van 18, 22, 23 (2) en 26 jaar uit Gouda, zijn in verzekering gesteld.

Uit de auto die geparkeerd stond op de Leeuwenburg wisten de verdachten een laptoptas weg te nemen. Deze tas werd later aangetroffen in een poortje door een getuige. Zij heeft de tas teruggegeven aan de politie. De politie zou graag nog in contact willen komen met deze vrouw en vraagt haar contact op te nemen met de politie van Gouda Oost via 0900-8844.

Politie snel ter plaatse De politie van Gouda schenkt veel aandacht aan het tegengaan van auto-inbraken, maar heeft daarbij de hulp van de inwoners van Gouda nodig. De politie vraagt daarom getuigen van auto-inbraken altijd het alarmnummer 1-1-2 te bellen. Agenten kunnen dan snel ter plaatse komen waardoor de kans groter wordt dat de dieven in de kraag worden gevat. Ook bij verdachte situaties, personen die rondhangen bij auto's of grote interesse hebben in een auto, kan 1-1-2 gebeld worden.

Reeuwijk Alerte getuige ziet auto-inbraak Een alerte getuige meldde op donderdag 3 mei, rond 24.00 uur, dat hij twee jongens in zag breken in een auto aan de Notaris D'aumerielaan. Hij belde de politie die direct ter plaatse ging. Naar twee jongens op een fiets werd in de buurt uitgekeken. Helaas zij ze niet meer aangetroffen. De getuige was nog achter de jongens aangefietst en had ze geprobeerd tegen te houden. De jongens wisten echter te ontkomen door de man een schop te geven. De politie heeft de auto-inbraken in onderzoek, in totaal gaat het om vier auto's. Het is nog niet bekend wat eruit de auto's is weggenomen.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --