Vijf aanhoudingen na auto-inbraak

Auto-inbraak

Gouda, 03-05-2007 o De politie van Gouda heeft woensdag 2 mei, rond 16.00 uur, vier jongens op heterdaad aangehouden op verdenking van het (mede)plegen van een auto-inbraak. Getuigen belden de politie die direct ter plaatse kwam. De politie kon op basis van het signalement de vier verdachten aanhouden, een vijfde verdachte wist ervandoor te gaan. De politie stelde een onderzoek in naar de vijfde verdachte en heeft deze donderdagochtend 3 mei aan kunnen houden. De vijf van 18, 22, 23 (2) en 26 jaar uit Gouda, zijn in verzekering gesteld.

Uit de auto die geparkeerd stond op de Leeuwenburg wisten de verdachten een laptoptas weg te nemen. Deze tas werd later aangetroffen in een poortje door een getuige. Zij heeft de tas teruggegeven aan de politie. De politie zou graag nog in contact willen komen met deze vrouw en vraagt haar contact op te nemen met de politie van Gouda Oost via 0900-8844.

Politie snel ter plaatse

De politie van Gouda schenkt veel aandacht aan het tegengaan van auto-inbraken, maar heeft daarbij de hulp van de inwoners van Gouda nodig. De politie vraagt daarom getuigen van auto-inbraken altijd het alarmnummer 1-1-2 te bellen. Agenten kunnen dan snel ter plaatse komen waardoor de kans groter wordt dat de dieven in de kraag worden gevat. Ook bij verdachte situaties, personen die rondhangen bij autos of grote interesse hebben in een auto, kan 1-1-2 gebeld worden.