Circuit Park Zandvoort


---

Circuit Park Zandvoort onderscheiden door organisatie A1GP

Foto: autosport.nl

Tijdens het officiële galadiner dat de afsluiting vormde van het seizoen 2006/2007 van de A1GP Series is het Circuit Park Zandvoort door de organisatie van de internationale formulewagenklasse onderscheiden voor de beste A1GP-race van het seizoen. Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort, nam tijdens het diner in het gebouw van de "Royal Courts of Justice" in Londen de bijbehorende trofee in ontvangst. "Een fraaie onderscheiding waar we best trots op zijn", aldus Weijers. "Met in totaal ruim 120.000 bezoekers was de A1GP-race vorig jaar een groot succes en een evenement dat met gouden letters in de annalen van het Circuit Park Zandvoort is bijgeschreven."

Mede vanwege de wisselende weeromstandigheden, die zorgden voor een uitermate spannend raceverloop, ligt de A1GP-race op Circuit Park Zandvoort bij velen nog vers in het geheugen. Ook qua sfeer was de openingsrace van het A1GP-seizoen 2006/2007 een enorm succes, niet in de laatste plaats dankzij alle in het oranje gehulde toeschouwers, die hun enthousiasme op velerlei manieren tot uiting brachten. De inhaalmanoeuvre van Jeroen Bleekemolen, die tijdens de A1GP-race op Zandvoort buitenom in de Tarzanbocht zijn Britse tegenstander Robbie Kerr voorbij stak, werd gekozen tot meest spectaculaire inhaalactie van het seizoen. Ook Jan Lammers, die met zijn Racing for Holland-organisatie het Nederlandse A1GP-team runt, nam tijdens het galadiner in Londen een prijs in ontvangst. Het A1GP Team Netherlands werd door de fans via de website www.a1gp.com uitgeroepen tot het beste team in de serie.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Inmiddels is de voorverkoop voor de eerste A1GP-race van het seizoen 2007/2008 alweer van start gegaan. Na het enorme succes van de première vorig jaar heeft de A1GP-organisatie ervoor gekozen om ook dit jaar weer de opening van het seizoen op Circuit Park Zandvoort te laten plaatsvinden. Zo is het A1GP-deelnemersveld tijdens het weekend van 28 tot en met 30 september van dit jaar wederom te gast op Circuit Park Zandvoort. "De kaartverkoop begon officieel vorige week donderdag en nu al zijn er meer dan 15.000 kaarten verkocht", verklaart Erik Weijers. "Dat betekent dat de A1GP-race opnieuw een succes belooft te worden."

Kaarten voor de A1GP-race op Circuit Park Zandvoort zijn verkrijgbaar via de meer dan 1000 verkooppunten van TicketBox, te vinden via www.ticketbox.nl of telefoon 0900-4545 (45 cpm).