Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 3 mei 2007

* DRIE AANHOUDINGEN IN ZAAK OOST-SIDELINGE

ROTTERDAM-WEST- De politie heeft in de zaak Oost-Sidelinge, waarbij een Rotterdammer om het leven kwam, nog drie verdachten aangehouden. In een woning aan de Oost-Sidelinge vond vrijdagavond 27 april j.l. een schietpartij plaats, waarbij een 45-jarige Rotterdammer dodelijk werd getroffen. Op straat vond de politie een 42-jarige man uit Arnhem met ernstig letsel. Een 29-jarige man uit Doetinchem werd in de directe omgeving aangehouden. In de dagen erna arresteerde de politie nog een 42-jarige man uit Nijmegen en een 43-jarige Rotterdammer. Ook de 42-jarige man uit Arnhem, die was opgenomen in het ziekenhuis, is als verdachte in deze zaak aangehouden. De verdachten zijn inmiddels allemaal voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Het onderzoeksteam van de politie zet het onderzoek voort.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN IN ZAAK ZUIDPLEIN

ROTTERDAM- De politie heeft in het onderzoek Zuidplein een 20-jarige verdachte aangehouden. De politie in Spanje hield de Rotterdammer, na intensieve en goede samenwerking met het onderzoeksteam van het TGO Zuidplein in Nederland, afgelopen woensdagavond aan. Op vrijdag 23 maart j.l., even voor half zeven, raakte een 20-jarige Rotterdammer ernstig gewond bij een schietpartij in het winkelcentrum Zuidplein. Die nacht overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Eind maart hield de politie al een 21-jarige Rotterdammer aan voor betrokkenheid bij de schietpartij. Hij zit inmiddels in voorlopige hechtenis. Het onderzoeksteam zet het onderzoek voort.


* GETUIGENOPROEP OPENLIJKE GEWELDPLEGING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie van het district Oost is op zoek naar getuigen die iets kunnen zeggen over een openlijke geweldpleging aan de Rivierweg op zaterdag 14 april jl. In de vroege morgenuren van die zaterdag, omstreeks kwart voor twee, hadden onbekenden een fietsenrek op de weg gezet. Toen een 18-jarige Capellenaar daar iets van zei werd hij bekogeld met stukken stoeptegel en door een groep van ongeveer 20 man achterna gezeten. De gealarmeerde politie ontfermde zich over het slachtoffer, die een nacht werd opgenomen in een ziekenhuis ter observatie. De politie is op zoek naar getuigen van deze geweldpleging en verzoekt mensen die iets gezien of gehoord hebben en/of over informatie beschikken om contact op te nemen met de recherche van het district Oost, tel nr. 0900 - 8844, lokaal tarief. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* SCHOOL ONTRUIMD NA GASLEKKAGE
SCHIEDAM - Een school aan het Bachplein is woensdagochtend ontruimd na een gaslekkage. De lekkage ontstond omstreeks half elf tijdens het verplaatsen van een straatkolk. Politiepersoneel ontruimde een nabijgelegen school en gymzaal en bracht in totaal 72 kinderen naar een wijkgebouw. De brandweer hield de omgeving van het gaslek nat, om brand te voorkomen. Het gaslek was omstreeks kwart over elf gedicht waarna de kinderen rond half twaalf weer terug naar school konden gaan.


* BRAND IN OUDE POSTKANTOOR
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de brand die korte gewoed heeft in een oud postkantoor.
Woensdagochtend rond half tien kreeg de politie melding van een brand in het monumentale gebouw aan het Delftseplein. Ter plekke bleek dat sloopmedewerkers bezig waren geweest met een slijptol. Vermoedelijk is hierdoor een brand ontstaan in een hoop puinafval op de achtste verdieping van het pand. Ongeveer 20 medewerkers hebben het pand tijdens de brand verlaten. Drie medewerkers hadden veel rook ingeademd en zijn door ambulancemedewerkers ter plekke behandeld.


* SNELHEIDSOVERTREDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM ZUID/BARENDRECHT - De politie heeft een man aangehouden die met een snelheid van 176 km/uur reed, waar 100 km/uur is toegestaan. Surveillerende agenten zagen woensdagavond rond negen uur op de A15 een autobestuurder met hoge snelheid rijden en controleerden de man op de Groene Kruisweg. Daar verklaarde de 27-jarige Rotterdammer dat hij net een maand geleden zijn rijbewijs teruggekregen had omdat hij eerder te hard had gereden. Agenten namen hierop opnieuw zijn rijbewijs in en er is proces-verbaal opgemaakt.