Persberichten Eemland zuid, 12.50 uur

Utrecht, 03-05-2007

Babbeltruc

AMERSFOORT- Op woensdagmorgen 2 mei is een 84-jarige vrouw uit Amersfoort slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Op dinsdagmorgen belde een aantal personen aan bij de woning van de vrouw aan het Borneoplein. Ze zeggen van een waterleidingbedrijf te zijn en de vrouw laat hen binnen. De bewoonster moet bij de kraan in de keuken blijven staan. Vervolgens zegt een van de personen dat er boven mogelijk een inbreker aanwezig is. De vrouw loopt mee naar boven om te kijken of er niets is gestolen. Dat is niet het geval waarop de personen de woning verlaten. De verdachten hebben niets meegenomen. Na onderzoek bleek dat er diezelfde ochtend meerdere meldingen waren gedaan van babbeltrucs. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Heeft u die ochtend iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie van district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed

AMERSFOORT-In de nacht van woensdag 2 mei op donderdag 3 mei werd het rijbewijs van een automobilist ingevorderd omdat hij teveel gedronken had.

Omstreeks 00.20 uur zag een agent een automobilist met hoge snelheid slingerend over de Stadsring rijden. Hij liet de man stoppen en onderwierp hem aan een blaastest. Hij had teveel gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse kwam naar voren dat de 54-jarige man uit Amersfoort 820 ug/l in zijn bloed had zitten.De man kreeg een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT-Op woensdagmiddag 2 mei werd een jongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de Utrechtsestraat in Amersfoort. De verdachte zou kleding hebben gestolen. De bedrijfsbeveiligers hadden de 18-jarige verdachte uit Apeldoorn aangehouden in afwachting van de politie. Hij bekende, kreeg een winkelverbod en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.