persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 03-05-2007

Aanhouding na klappen

UTRECHT Op donderdagnacht rond 03.00 uur heeft de politie een 18-jarige inwoner van Hoorn aangehouden op de Potterstraat omdat hij kort daarvoor een Utrechter een paar klappen had verkocht.

De twee mannen (geen bekenden van elkaar) waren kort daarvoor een uitgaansgelegenheid uitgezet. Frustraties hierover zorgde voor emotioneel gedrag. Hierop sloeg de verdachte het slachtoffer in het gezicht. Een 18-jarige vriend van de Utrechter kwam tussenbeide, maar kreeg hierop ook een klap in het gezicht en een schop in zijn buik.

De gealarmeerde politie heeft de verdachte ingesloten voor verhoor.

Poging diefstal uit auto

UTRECHT Op woensdagavond rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat een verdachte van een poging autoinbraak door omstanders werd vastgehouden op de Zambesidreef.

Ter plekke aangekomen bleek dat een 43-jarige man uit Utrecht op de grond lag en in bedwang werd gehouden door een 51-jarige plaatsgenoot. Kort daarvoor had de verdachte geprobeerd in te breken in zijn auto. De verdachte stribbelde nogal tegen bij zijn aanhouding en kwam zeer verward over. Tijdens de rit naar het politiebureau vertelde hij dat hij zijn woning in brand had gestoken om zo de aandacht af te leiden en ongestoord een auto te kunnen stelen. Bij de woning aangekomen bleek enkel een wc-rol in brand te hebben gestaan. De smeulende resten werden geblust. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Aanrijding auto en scooter

UTRECHT Op donderdagavond rond 18.45 uur vond op de Adenauerlaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooter. Op de scooter zaten twee jongens (gegevens onbekend). Eén van de slachtoffers had letsel aan zijn hoofd en was niet in staat op te staan.

Uit verklaringen van getuigen bleek dat de scooter over de Adenauerlaan reed, komende vanuit de richting van het Attleeplantsoen. De scooter reed de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan op. Van rechts kwam een personenauto (gegevens van de bestuurder nog onbekend) eveneens de kruising oprijden, met de aanrijding tot gevolg. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Beide slachtoffers zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vervelende scooterdief

UTRECHT- Op woensdagmiddag rond 12.45 uur heeft de politie een 18-jarige Utrechter aangehouden aan de Cleopatradreef. De man was kort daarvoor door een plaatsgenoot gezien op een scooter met een kentekenplaat die thuishoort op de scooter van haar echtgenoot.

De verdachte verklaarde aan de politie dat hij de scooter had geleend. De politie besloot hierop de man aan te houden en plaats te laten nemen in het dienstvoertuig. Hier vertoonde de man uitermate vervelend gedrag: hij zat mobiel te bellen, riep beledigingen en maakte een schunnig gebaar. De scooter is door de politie meegenomen en de verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Diefstal fiets

UTRECHT Woensdagmiddag 2 mei heeft de politie met hulp van een aantal omstanders een fietsendief op heterdaad kunnen aanhouden.

Omstreeks 15.05 uur zagen agenten twee mannen vanuit een horecagelegenheid op de Voorstraat achter de verdachte aanrennen. Met behulp van een fiets van een omstander konden de agenten de achtervolging inzetten. Op het Janskerkhof kon de 30-jarige man met de gestolen fiets worden aangehouden. Hij bleek een bekende van de politie te zijn. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Vechtpartij

UTRECHT In de avond van 2 mei heeft een vechtpartij plaatsgevonden aan de Spaaklaan. Hierbij raakte een 46-jarige man gewond.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Spaaklaan. Ter plaatse vonden agenten het 46-jarige slachtoffer in een portiek, met een groep omstanders er omheen. Het bleek dat in de portiek een vechtpartij was ontstaan tussen het slachtoffer en enkele andere mannen, die niet meer aanwezig waren.

Omdat de groep omstanders steeds groter werd, zijn meerdere eenheden ter plaatsen gekomen en is de menigte met behulp van politiehonden uiteen gedreven. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.