Politie Groningen

Man bekent steekpartij en berovingen

Winschoten, 03-05-2007 o De politie heeft met de aanhouding van een 29-jarige inwoner van Winschoten een steekpartij op woensdagavond 25 april in Heiligerlee en twee berovingen in Blijham opgelost. De zaken zijn door de verdachte bekend.

Bij de steekpartij aan de Trekweg raakte een 36-jarige inwoner van Wedde ernstig gewond. In Blijham werd eerder die dag aan de Omloop een 81-jarige vrouw van haar tas beroofd. De vrouw kwam daarbij te vallen en moest met een gebroken knieschijf in het ziekenhuis worden opgenomen. Kort ervoor was door dezelfde dader in het centrum van Blijham tevergeefs geprobeerd een jongeman de inhoud van zijn portemonnee afhandig te maken.

De 29-jarige verdachte heeft alle gevallen toegegeven. Ook heeft hij bekend dat hij sieraden en enkele andere waardevolle voorwerpen uit het huis van zijn ouders heeft gestolen.

Aan de steekpartij in Heiligerlee ging een ruzie vooraf waarbij ook het latere slachtoffer en diens vriendin waren betrokken. Volgens de verdachte had hij een aantal keren uit noodweer gestoken. Hij bracht daarna het ernstig gewonde slachtoffer zelf naar het ziekenhuis in Winschoten. De vriendin van de man uit Wedde zei in eerste instantie dat zij verantwoordelijk was voor de verwondingen van haar vriend. Tijdens de verhoren kwam ze hier later op terug.

De berovingen werden volgens de verdachte uit geldnood gepleegd. In alle zaken speelden drank en/of drugs een rol. De Winschoter is ingesloten en in bewaring gesteld.