Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe monoprinters van OKI geven kleur aan printerpark

B4400 en B4600 tillen afdrukken in zwart-wit naar hoger plan

Hoofddorp, 3 mei 2007 - OKI Printing Solutions, de op een na grootste fabrikant van kleurenprinters voor de zakelijke markt in Europa, breidt zijn succesvolle serie B4000-monoprinters uit met twee nieuwe modellen: de B4400 en B4600. Beide modellen bieden waar voor hun geld: ze paren een lage winkelprijs aan een hoge printkwaliteit. Ze produceren afdrukken in zwart-wit met de uitstraling van afdrukken in kleur. Anders gezegd: ze 'liegen' of het in kleur gedrukt staat.

Zowel de B4400 als de B4600 zijn gebaseerd op OKI's S3-concept: Simpel, Solide en Slim. Simpel in gebruik, solide van uitvoering en slim qua concept. Dankzij OKI's geavanceerde digitale LED- en single-pass-technologie vormen ze een betrouwbare oplossing voor omgevingen waar een hoge productiviteit vereist is. De kleine footprint maakt ze geknipt voor bedrijven met een beperkte ruimte. Slimme utilities als PrintSuperVision, Template Manager en Ask OKI (online advies) staan garant voor optimaal gebruiksgemak.

Beide printers zijn sterk in barcode-printing. Ze hebben een scala aan barcodefaciliteiten aan boord, wat gebruikers in staat stelt eigen barcodes te creëren en af te drukken, ook vanuit SAP R/3. Ideaal voor Points of Sale dus. Verder zijn ze uitermate geschikt voor organisaties waar veel in zwart-wit geprint wordt, zoals bank-, onderwijs- en overheidsinstellingen. Alleen de doelgroep verschilt. De B4400 is een desktopprinter bedoeld voor individueel gebruik, de B4600 een netwerkprinter bedoeld voor gebruik in kleine werkgroepen (tot 15 mensen).

'Met de introductie van de B4400 en B4600 bieden wij klanten nu een compleet portfolio monoprinters aan,' zegt Sabine Oordijk, Channel Marketeer bij OKI Printing Solutions. 'Dat is voor ons strategisch van groot belang omdat de marktcijfers van IDC voor de EMEA-regio over het tweede halfjaar van 2007 aantonen dat dit segment nog steeds zeer aantrekkelijk is. De cijfers voor Nederland laten zowel een groei in omzet als in volume zien, met name in het low-end segment: monoprinters met een snelheid van 21-30 ppm en een winkelprijs tot ¤ 500. De nieuwe modellen sluiten bovendien perfecct aan bij ons streven om ons verkoopvolume en marktaandeel in de segmenten desktops en kleine werkgroepen te vergroten.'

De belangrijkste kenmerken van de B4400 en B4600 op een rij:
* Geïntegreerd ontwerp: gebaseerd op OKI's S3-concept (Simpel, Solide en Slim).
* Betrouwbaar: digitale LED- en single-pass-technologie voor storingsvrij afdrukken.
* Compact: tot 20% kleinere footprint dan bij concurrerende modellen.
* Snel: print tot 26 ppm; eerste afdruk in 5 seconden.
* Robuust: berekend op 30.000 pagina's (B4400) en 40.000 pagina's per maand (B4600).
* Mediaflexibel: print zowel standaard A4-documenten als enveloppen en etiketten.
* Gebruiksvriendelijk: dankzij utilities als PrintSuperVision, Template Manager en Ask OKI (online advies).
* Veelzijdig: voorzien van multifunctionele papierlade en tweede papierlade.
* Barcode-printing: standaard 11 barcodetemplates ingebouwd (SAP R/3-compatibel).

Beide printers zijn vanaf 1 mei 2007 verkrijgbaar bij de geautoriseerde OKI-dealer. De B4400 kost, naar verwachting, ¤ 2155, de B4600 ¤ 269 exclusief BTW.

Standaard 3 jaar on-site garantie
Om de gebruiker zekerheid te bieden en zijn productiviteit te beschermen, geeft OKI als enige printerfabrikant standaard 3 jaar on-site garantie op al zijn printers, faxen, multifunctionals en opties. Dit betekent dat storingen aan de apparatuur uiterlijk de volgende dag door een geautoriseerde servicepartner op locatie verholpen worden. Voorrijkosten, arbeidsloon, onderdelen en vervangende apparatuur zijn inbegrepen bij de garantiewerkzaamheden.

Over OKI Printing Solutions

OKI Printing Solutions is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur en mono. De onderneming heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen, verspreid over de hele wereld. Bijna vijftig procent van de omzet is afkomstig uit de EMEA-regio. De Nederlandse vestiging bevindt zich in Hoofddorp.

OKI Printing Solutions is een merknaam van OKI Data Corporation, een volle dochter van OKI Electric Industry Co. Ltd.: een vooraanstaande, van oorsprong Japanse speler op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. In het boekjaar 2005 realiseerde OKI Electric met 21.175 mensen wereldwijd een omzet van $ 5,8 miljard. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Tokio.

Voor meer informatie: www.oki.nl