Ingezonden persbericht


Juniper Networks versterkt netwerkbeveiligingsportfolio; nieuwe software optimaliseert netwerkverkeer en vermindert risico's

Nieuwste versies bieden bedrijven maximaal inzicht in en controle over applicaties en gebruikers binnen netwerk

Schiphol-Rijk, 3 mei 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) lanceert versie 6.0 van zijn Juniper Networks ScreenOS. Deze besturingssoftware wordt gebruikt in de Integrated Security Gateway-firewall/VPN's (ISG) en Secure Services Gateway-firewall/VPN's (SSG) van Juniper, en in de nieuwe versie 4.1 Intrusion Detection and Prevention-software voor de IDP-producten. De nieuwste versie biedt bedrijven meer fijnmazig inzicht in de controle van bedrijfsapplicaties en gebruikers. De software stelt ze in staat om beveiligingsbeleid binnen het gehele netwerk vast te stellen en af te dwingen. Verder verbeteren de applicatieprestaties waardoor de gebruikersproductiviteit toeneemt en de prestaties in lijn kunnen blijven met nieuwe zakelijke eisen.

Door trends als dynamische perimeters, virtuele ondernemingen en de inzet van rijke content en samenwerkingstoepassingen zien bedrijven een steeds sterkere correlatie tussen netwerkprestaties en bedrijfsprestaties. Deze trends zorgen ook voor een toenemende noodzaak van het beveiligen, optimaliseren en inzichtelijk maken van de controle over applicaties binnen het netwerk. Tot nu toe spelen oplossingen hierop in door inzicht te bieden in Layer 3-4 of door applicatiezichtbaarheid in te bedden in een enkele locatie of device op het netwerk. Layer 7-intelligentie en -zichtbaarheid worden daarbij niet ingebed. Juniper speelt hier nu op in met zijn nieuwe ScreenOS- en IDP-mogelijkheden. Deze bieden een compleet overzicht over het netwerk. Bedrijven kunnen zo een responsieve en betrouwbare omgeving creëren voor het versnellen van applicatie-inzet en diensten, terwijl de bestaande investeringen in de Juniper Networks-infrastructuur gemaximaliseerd worden.

"Dit is de volgende grote stap in de markt voor zakelijke beveiliging. Netwerk- en beveiligingsbeheerders hebben tot nu toe slechts een gedeeltelijk inzicht in netwerkverkeer en gebruikers", zegt Jeff Wilson, analist bij Infonetics Research. "Dankzij inzicht in applicaties en gebruikers kunnen beheerders veel beter hun werk doen bij het tegenhouden van actuele bedreigingen en het controleren van het applicatie- en netwerkgebruik."

Met zijn bewezen expertise in netwerkbeveiliging en hoogwaardige routing biedt Juniper met geïntegreerde beveiligings- en routing-platforms als eerste leverancier fijnmazig inzicht in en controle over gebruikers en applicaties binnen het gehele netwerk. Het nieuwe ScreenOS 6.0 voor de geïntegreerde firewall/VPN/IPS-platforms van Juniper en de nieuwe IDP 4.1-software bieden een totaaloverzicht van gebruikers en content. De ISG-firewall/VPN met geïntegreerde IDP-services biedt nu meer beveiliging door applicatie-profiling van gebruikersverkeer en intelligente network delivery door Quality of Service op de applicatielaag. IDP 4.1 zorgt voor een nieuwe stap in beveiliging doordat het applicatiebeleidscontrole van netwerkverkeer mogelijk maakt door middel van applicatie-identificatie.

"Juniper is sterk gericht op het bieden van hoogwaardige standalone producten en geïntegreerde, veilige netwerkoplossingen. Het biedt klanten nu de mogelijkheid om hun bestaande infrastructuur naar een hoger plan te brengen en operationele kosten te besparen door een eenvoudige software-upgrade", zegt Hitesh Sheth, Vice-President Service Layer Technologies van Juniper Networks. "Onze nieuwste softwaremogelijkheden verbeteren de netwerkprestaties en zorgen op hetzelfde moment voor responsieve en betrouwbare omgevingen die de inzet van diensten en applicaties via een netwerk versnellen. Dit resulteert in krachtige netwerken die onze klanten helpen bij het behalen van langdurig voordeel."

Juniper blijft zich dankzij constante productverbetering richten op het leveren van hoogwaardige, applicatiebewuste netwerkinfrastructuren die krachtige en betrouwbare netwerkfunctionaliteit bieden. Juniper zoekt daarbij steeds naar mogelijkheden om het rendement op de investeringen van klanten te maximaliseren. Zo werkt het bedrijf momenteel aan een manier om de bestaande gecoördineerde threat control-mogelijkheid uit te breiden naar alle gebruikers binnen een netwerk. Gecoördineerde threat control maakt gebruik van gebruikers-, applicatie-, device- en locatie-informatie en van intrusion prevention-intelligentie. Daarmee zorgt het voor een hoogwaardige QoS, het dynamisch terugdringen van bedreigingen en optimalisatie van netwerkprestaties. Door gebruik te maken van deze intelligente mogelijkheden en verschillende technologieën te combineren, kunnen bedrijven nieuwe prestatieniveaus behalen, risico's terugdringen en kosten verlagen.

Juniper Networks
Juniper Networks ontwikkelt specifieke IP-platforms met hoge prestatieniveaus. Klanten kunnen hiermee op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen vertrouwen op het Juniper-portfolio van netwerk-, beveiligings- en applicatieversnellingsoplossingen. Deze vormen een oplossing voor de meest complexe, snel veranderende problemen in de meest veeleisende netwerken.