Persberichten Rijn & Venen, 12.05 uur

Utrecht, 03-05-2007

Mishandeling

MIJDRECHT Op woensdag 2 mei deed een 20-jarige Mijdrechtse aangifte van een mishandeling die op maandag 30 april plaatsvond.

Op maandag 30 april rond 19.00 uur bevond de Mijdrechtse zich op de Dorpsstraat. Daar werd zij uitgescholden door een man. Zij sprak hem daarop aan en werd vervolgens door de man en een maatje van hem geslagen en tegen de grond gewerkt. Daarbij liep zij schaafwonden aan haar arm op en zij had last van haar ribben en pijn in haar rechterschouder.

Uit onderzoek bleek dat de verdachten een 21-jarige man uit Zevenhoven en een 23-jarige man uit Wilnis waren. De Zevenhover meldde zich zelf woensdagmiddag aan het politiebureau en werd aangehouden. Even later verscheen ook de tweede verdachte en hij werd eveneens in het politiebureau aangehouden. De 21-jarige verdachte bleek zelf ook letsel bij de vechtpartij te hebben opgelopen: hij had een blauw oog en schaafwonden in zijn gezicht. De politie maakt proces-verbaal op.

Ingevaren op sloep

WOERDEN Op dinsdag 2 mei deed een man aangifte van het feit dat een binnenvaartschipper op zijn sloep was ingevaren.

Op dinsdag 1 mei bevond een 53-jarige man uit Woerden zich op de Barwoutswaarder op zijn aangemeerde boot, een sloep. Hij zag dat vanuit de richting van Woerden een binnenvaartschip aan kwam varen. Hij herkende het schip en had in het verleden woorden met de schipper gehad. Het schip veranderde plotseling van koers en voer recht op de sloep af. Ondanks schreeuwen en zwaaien van de Woerdenaar, voer de schipper kennelijk opzettelijk door.

De sloep werd in het midden geraakt en het schip schuurde langs de sloep en drukte het tegen de wal. De schipper voer vervolgens door. De sloep liep schade aan het lakwerk op, de reling werd gedeeltelijk vernield en mogelijk is de romp beschadigd.

De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek naar de schipper in.

Verkeerscontrole

OUDEWATER De politie heeft op woensdag 2 mei van 16.45 uur tot 19.00 uur een verkeerscontrole op de Willeskop gehouden. Daarbij werden in totaal veertien bekeuringen uitgeschreven voor: snelheid, negeren inhaalverbod, niet handenvrij bellen en niet dragen van de autogordel.

Gordelcontrole

WOERDEN Op woensdag 2 mei werd van 14.00 uur tot 17.00 uur op de Hoge Rijndijk. In die tijd passeerden 862 voertuigen. Vijfentwintig bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel, één voor een gladde band, één voor een verlopen apk en één voor niet handenvrij bellen.

Vernielingen

WOERDEN Kort na middernacht in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 mei werd een vernieling gepleegd op de Jan Steenstraat. Kort daarna werden twee verdachten aangehouden.

Kort na middernacht hoorde een bewoner van een pand aan de Jan Steenstraat glasgerinkel. Vervolgens gingen twee verdachten ervandoor. Politiemensen stelden in de omgeving een onderzoek in. Zij troffen de verdachte, jongens van 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Woerden, in een bushalte op de Rembrandtlaan aan. Het tweetal werd aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.