Nederlandse Spoorwegen

Utrecht, 3 mei 2007

Postbodes lopen stage bij NS

Vandaag doen 20 postbodes van TNT Post bij NS een conducteurstage. NS heeft door de voortgaande groei van het aantal treinreizigers behoefte aan conducteurs, terwijl het aantal postbodes bij TNT Post naar verwachting zal afnemen.

In twee jaar tijd is het aantal mensen dat kiest voor reizen met NS toegenomen met 10%. Deze verheugende ontwikkeling vraagt extra capaciteit in mensen (en treinen). In de brede Randstad is behoefte aan een honderdtal nieuwe conducteurs. In april is een wervingscampagne gestart. In samenwerking met TNT Post zijn postbodes attent gemaakt op de vacatures bij NS en is de mogelijkheid van een stagedag aangeboden. Vandaag zijn 20 conducteurs op pad met een postbode ­ in TNT Post outfit ­ aan hun zijde.

De postbodes kunnen vandaag ervaren dat conducteur bij NS een afwisselende baan is, die veel meer behelst dan kaartjes controleren. Informatie verstrekken, service verlenen, hulp bieden aan reizigers en toezicht houden maken van de conducteur een belangrijke schakel in de reis van de 1,1 miljoen mensen die dagelijks gebruik maken van de treinen van NS.

NS heeft vacatures voor conducteurs voor de standplaatsen Amsterdam, Hoofddorp, Lelystad, Amersfoort, Dordrecht, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Arnhem/Nijmegen en Roosendaal. Naast conducteurs heeft NS ook minstens 50 nieuwe machinisten nodig. En om de nieuwe reizigers een plaats te kunnen bieden investeert NS tot 2010 ruim 1 miljard euro in uitbreiding en modernisering van treinen.
Noot aan de redactie
Meer informatie: NS persvoorlichting 030-2357070 NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 378 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations.
In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358


---- --