Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Motorrijder en auto botsen                      |
Een 43-jarige motorrijder uit Purmerend is op woensdag (02/05) op de kruising Van der Capellenlaan/Van Dorenborchstraat in botsing gekomen met een 33-jarige automobiliste uit Zutphen.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 13.10 uur binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de motorrijder de automobiliste, die linksaf wilde slaan, heeft ingehaald, door aan de linkerkant langs een vluchtheuvel te rijden. Een en ander ging daarbij niet helemaal goed, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De motorrijder hield aan het ongeval enkele schaafwonden en een aantal pijnlijke ribben over.

|     |Eerbeek - Bosstrook in brand                              |
Een bosstrook langs de Boshoffweg heeft op woensdag (02/05) in brand gestaan. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen.

De politie werd kort na drie uur 's middags over de brand ingelicht. De brandweer kwam met enkele wagens ter plaatse en had de brand die woedde op een gedeelte van 40 x 10 meter snel onder controle. Onduidelijk is nog hoe de brand is ontstaan. De politie sluit brandstichting niet uit en gaat verder met haar onderzoek naar de oorzaak van de brand.

|     |Hall - Met auto in sloot                                  |
Een 24-jarige automobilist uit Dieren is op woensdag (02/05) met zijn auto in een sloot naast de Hallsedijk beland. Hij is met de schrik vrij gekomen.

De melding van het incident kwam omstreeks 17.10 uur bij de politie binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de jongeman vermoedelijk een bocht verkeerd heeft ingeschat. Dit leidde, in combinatie met onder meer een stoffige berm, ertoe dat de jongeman via de rechterberm en daarna de linkerberm uiteindelijk in een sloot belandde.

|     |Zutphen - uitslaande brand                                |
De brandweer is donderdagochtend (03/05) met groot materiaal uitgerukt naar de Praebsterkamp in verband met een uitslaande brand in een duplexwoning. De bewoner is voor onderzoek ingesloten.

De brand werd omstreeks 00.30 uur gemeld en bleek te woeden op de bovenverdieping van een complex geschakelde duplexwoningen. De brandweer Gorssel en Zutphen bestreden het vuur en konden voorkomen dat meerdere panden te prooi aan de vlammen vielen. De inzet van een hoogwerker bleek hierbij van groot belang en rond 01.30 uur was men de brand meester en kon het nablussen beginnen.

Door het bluswater en koolmonoxide in de panden moesten de bewoners van zes woningen elders worden ondergebracht. De meeste mensen vonden onderdak bij familie of vrienden, twee werden in een plaatselijk hotel ondergebracht. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de brand is ontstaan in de woning van een 39-jarige bewoner, die kennelijk aan het frituren is geweest. Hij is voor onderzoek ingesloten en wordt vandaag verhoord. Over de omvang van de schade is nog geen duidelijkheid.

Einde berichten
---


---


---

---- --