Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
3 mei 2007

Drs. Diana Monissen benoemd in Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

Drs. Diana Monissen, Raad van Bestuur van Agis Zorgverzekeringen in Amersfoort, is met ingang van 1 mei 2007 voor een periode van vier jaar benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht. Ze volgt mw. ir. Janneke Kromhout op. Met de benoeming van Monissen wordt naast de reeds aanwezige deskundigheid in de Raad van Toezicht opnieuw invulling gegeven aan kennis op het gebied van gezondheidszorg. Dit is van groot belang gelet op de koers en ambities van de Universiteit Maastricht op het gebied van de Life Sciences en de ontwikkelingen rondom Maastricht UMC+. Drs. Diana Monissen werkt al jaren in diverse bestuursfuncties op het gebied van gezondheidszorg. Zo was zij tot december 2005 voorzitter van de Raad van Bestuur van Mentrum Amsterdam, de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam.

De Raad van Toezicht aan de UM bestaat uit vijf leden die benoemd worden door de Minister van OC&W. De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de universiteit. De Raad ziet er met name op toe dat het College van Bestuur een evenwichtige afweging maakt tussen het belang van de organisatie en de belangen van degenen die bij de universiteit betrokken zijn. Daarnaast ziet de Raad toe op de wijze waarop de universiteit in de maatschappij staat en de maatschappelijke doelen dient.

Naast de toezichthoudende taak vervult de Raad een belangrijke rol als klankbord voor en adviseur van het College van Bestuur. Het College van Bestuur kan bij de Raad van Toezicht terecht voor gedachtewisseling over trends en ontwikkelingen in en buiten de organisatie en over de wijze waarop bestuurlijk daarop ingespeeld kan worden. Na de benoeming van drs. Monissen is de samenstelling van de Raad van Toezicht als volgt: voorzitter: mr. Peter Elverding, leden: drs. Ad Veenhof en drs. Diana Monissen. Er resten, wegens het overlijden van drs. John Neervens en het vertrek van prof. dr. Jacqueline Cramer in verband met haar benoeming tot minister van VROM, twee nader in te vullen plaatsen.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Caroline Roulaux, afdeling Communicatie & Relatiebeheer UM, tel 043 388 5229, e-mail pers@bu.unimaas.nl, of Jaap Knoppert, afdeling Communicatie Agis Zorgverzekeringen, tel. 033 445 5856, e-mail perscontact@agisweb.nl. De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.