Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 mei 2007

Winkeldiefstal

Enschede

Bij een winkel aan de Klanderij in Enschede werd op woensdag 2 mei omstreeks 16.40 uur een 22-jarige man met onbekende woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De verdachte had van een camera de alarmlabel te verwijderd. Vervolgens probeerde hij er mee langs de kassa te gaan, zonder deze af te rekenen. De caissière vertrouwde het niet, waarop de diefstal werd ontdekt. De verdachte kon zich niet identificeren en is daarop in verzekering gesteld en opgesloten. (07-057224)

Fietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Op woensdag 2 mei vond omstreeks 07.45 uur een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een fietser op de kruising Twekkelerweg/Boortorenweg in Hengelo. De fietser, een 36-jarige Hengeloër, reed over het fietspad van de Twekkelerweg in de richting Enschede. Op de Boortorenweg stond een 27-jarige Haaksbergernaar met een vrachtauto stil voor genoemde kruising. Hij wilde op de kruising rechts af slaan, maar stond met zijn voertuig voor een deel op het fietspad, waar de 36-jarige fietser hem van links naderde. De fietser reed tegen de achterzijde van de vrachtwagen. Volgens zijn verklaring had de vrachtwagen hem geen voorrang verleend. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht en kon na onderzoek weer naar huis. (07-056792)

Bus rijdt op verkeersdrempel

Enschede

Een 27-jarige Hengelose reed als buschauffeur op woensdag 2 mei omstreeks 07.40 uur op de Kuipersdijk ter hoogte van de kruising met de Burgemeester Edo Bergsmalaan in Enschede. Ze had ter hoogte van de beweegbare verkeersdrempel groen licht en reed door. Er volgde een klap, waarna bleek dat de verkeersdrempel omhoog stond of was gekomen. In ieder val kwam de drempel dwars door de vloer van de bus. Een medewerker van het energiebedrijf moest er aan te pas komen om de drempel terug te slaan in de grond. Een politieman, die als passagier in de bus zat, kon getuigen dat het licht inderdaad op groen had gestaan. De drempel is vanwege de schade buiten werking gesteld. (07-056823)

Bedreiging

Enschede

Bij de politie werd op woensdag 2 mei om 09.50 uur een bedreiging gemeld bij een bedrijfspand aan de Haaksbergerstraat in Enschede. Daar was kort daarvoor een onbekende man de zaak binnen gelopen en wilde advertenties verkopen voor activiteiten in de binnenstad. De 33-jarige eigenares wilde hier niet aan meedoen, waarop de onbekende haar om een bedrijfskaartje vroeg. Ook dit wenste de eigenares niet af te geven. De man verliet hierna de winkel om onmiddellijk daarop weer terug te keren en de eigenares uit te schelden en te bedreigen. De politie kon de verdachte, een 32-jarige man uit Zwaag, aan de overzijde van het pand aanhouden. De 32-jarige is voor nader verhoor opgesloten. (07-056883)

Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving

Hengelo

Een 40-jarige vrouw werd op dinsdag 1 mei tussen 22.00 en 22.30 uur in een park bij de Koksvijver aan de Backenhagenlaan in Hengelo met geweld beroofd van haar tas. De vrouw zat daar op een bankje toen er plotseling een persoon uit de struiken vandaan kwam. Zonder een woord te zeggen sloeg en schopte deze persoon de 40-jarige, waardoor ze kwam te vallen. Daarna schopte de onbekende haar weer en terwijl ze haar handtas nog vasthield, griste deze persoon de tas uit haar handen en ging er mee vandoor.

De vrouw was door het vooral helemaal in de war geraakt en heeft daarna zeker 2 uren door de stad lopen dwalen. Als gevolg van de klappen had ze een bloeduitstorting in haar gezicht en nog veel pijn.

Van de onbekende dader is het volgende signalement bekend: Licht getinte man, normaal postuur, ongeveer 1.75m lang. Hij had donker half lang haar en droeg een donker petje. Hij was verder gekleed in een rood shirt met daarover een spijker- of trainingsjas.

De politie wil graag in contact komen met personen, die iets verdachts hebben gezien, dan wel met personen waarmee de 40-jarige tijdens haar dwaling onderweg contact heeft gehad. Eenieder die iets met betrekking tot deze beroving kan vertellen kan contact opnemen via 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-056766)

Vernieling

Enschede

Op donderdag 3 mei deed een 23-jarige Enschedese aangifte van vernieling van haar auto. De auto stond op de parkeerplaats aan de Gelderlandstraat in Enschede, waar de vrouw op visite was. Toen zij wilde weg rijden stond ineens haar ex-vriend, een 26-jarige Enschedeër, naast haar auto. De 26-jarige belette de 23-jarige weg te rijden en sloeg daarbij een ruit van haar auto in. Vervolgens reed ze naar het politiebureau aan de Hermandad en de 26-jarige volgde haar. De politie hield de 26-jarige daar aan wegens vernieling. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (07-057380)

Aanhoudingen na bedreiging

Hengelo

Een getuige meldde op woensdag 2 mei om 21.50 uur een bedreiging aan de Uitslagsweg in Hengelo. De getuige had gezien dat er zojuist een jongen en een meisje ruzie hadden gehad, waarbij de jongen het meisje met een mes zou bedreigen. De politie trof beide jongeren, die een bedreiging ontkenden en er tijdens het controleren door de politie vandoor gingen. Omdat de politieagenten de bedreiging toch serieus namen, hielden zij de jongen aan om een nader onderzoek in te kunnen stellen. Het meisje bemoeide zich daarop met de aanhouding, waarop ook zij werd aangehouden wegens belemmering. Beide verdachten, 21-jarige Hengeloërs, werden naar het bureau gebracht. Daar bleek dat de jongen in zijn kleding een broodmes had verstopt. Tevens bleek dat de jongen nog een drietal vonnissen had openstaan. Deze werden door hem betaald. Na verhoor konden beide verdachten met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-057305)

Auto gestolen

Denekamp

Tussen maandag 30 april en woensdag 2 mei werd de auto van een 52-jarige Denekamper gestolen. De auto, een zwarte Seat Arosa, kenteken 36-DR-LS, had voor de woning aan De Karekiet in Denekamp gestaan en is daar weggenomen. (07-057299)

Aanhouding wegens bedreiging

Haaksbergen

De politie hield op dinsdag 1 mei een 42-jarige man uit Haaksbergen aan wegens bedreiging. De verdachte zou op maandag 30 april rond 19.30 uur een woordenwisseling hebben gehad met een 25-jarige bewoner van de Paulus Potterstraat in Haaksbergen. Daarbij zou hij met een knuppel hebben gezwaaid en bedreigingen hebben geuit in de richting van de 25-jarige. Daarna was de 42-jarige in zijn auto gestapt en als een bezetene weg gereden. Een aantal kinderen moesten voor de auto opzij springen om niet aangereden te worden. In de loop van dinsdag 1 en woensdag 2 mei deden 4 buurtbewoners van de Paulus Potterstraat namens hun kinderen aangifte van poging tot doodslag en bedreiging door de 42-jarige verdachte. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten om te worden voorgeleid op vrijdag 4 mei a.s. (07-056003)

Politiepost in Westerhaar is verhuisd

Westerhaar

De politiepost in Westerhaar aan de Hoofdweg is per 1 mei verhuisd naar het Kulturhus aan de Beeklaan 1. De officiële opening zal plaatsvinden op woensdag 23 mei a.s. De politie in Westerhaar nodigt belangstellenden uit na de opening een kijkje te nemen in het nieuwe onderkomen.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --