Gemeente Almelo

Vrijwilliger bij de brandweer. Wie durft?

3 mei 2007 - De Almelose brandweer is op zoek naar vrijwilligers. Ben je naast je reguliere baan op zoek naar uitdagend werk? Kom dan werken bij de vrijwillige brandweer in Almelo. Als lid van de Almelose vrijwillige brandweer doe je precies hetzelfde werk als je beroepscollegas. Je krijgt daarvoor een vergoeding. Je werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Durf jij? Kom dan naar de informatieavond op 9 mei van 19.00 tot 21.00 uur in de brandweerkazerne.

Wie durft?

Iedere vijf weken heb je als vrijwillige brandweerman of -vrouw één week s avonds en in het weekend dienst: je kunt dan opgeroepen worden voor een uitruk. Meestal gebeurt dit s avonds, s nachts of in het weekend. Een enkele keer ook overdag. Daarom moet je eventuele werkgever wel akko ord zijn met je lidmaatschap van de Vrijwillige Brandweer. Lid zijn van de Vrijwillig Brandweer is niet vrijblijvend: als de pieper gaat wordt er op je gerekend. Je oefent wekelijks op maandagavond. Ook ben je verplicht vakopleidingen te volgen.

Ben je tussen de 18 en 35 jaar e n woon je op maximaal drie minuten rijtijd van de uitrukposten aan de H. R. Holstlaan of de Vriezenveenseweg? Kom dan naar de informatieavond op 9 mei van 19.00 tot 21.00 uur in de kazerne in de Brugstraat. Daar krijg je uitleg over het werk van de brandweervrijwilliger, de selectieprocedure en een rondleiding door de kazerne.

Zie ook:

* Brandweer Almelo