De Onderwijs BV werft talenten voor het onderwijs bij KPN


03.05.2007 / 12:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De onderwijs bv

De onderwijs bv

Wordt de zij-instroom weer belangrijk?

De Onderwijs BV pakt het aanstormend docententekort aan door actief samen te werken met het bedrijfsleven. Momenteel geven boventallige medewerkers bij 'KPN Perspectief' aan de stap naar het onderwijs te willen maken. Het doel is, deze medewerkers met een afgeronde HBO- en WO opleiding te ondersteunen in hun nieuwe loopbaan als docent. Door deze carrièrestap wordt voor hen de zij-instroom weer nieuw leven ingeblazen. Maandag 7 Mei 2007 is een presentatie voor belangstellende KPN medewerkers in Utrecht.

Als bedrijf of individu op eigen gelegenheid verschillende scholen benaderen is een energieverslindende bezigheid en resulteert vaak in teleurstelling. Als intermediair voor het onderwijs biedt De Onderwijs BV z'n diensten aan om potentiële docenten in contact te brengen met het werkveld. De Onderwijs BV in de rol van initiator, voorlichter en intermediair.

Als voorlichters presenteert De Onderwijs BV bij bedrijven 'werken in het onderwijs' aan de medewerkers. Het geven van een realistisch beeld over het werkveld onderwijs' moet ervoor zorgen dat de kandidaat een weloverwogen besluit neemt, geënt op volledige informatie. De leservaringen van de adviseurs die zelf ook voor de klas hebben gestaan dragen hiertoe bij. De kwaliteit van docenten wordt gewaarborgd door gebruik te maken van een intensieve intake procedure.

Deze intake wordt gevoerd op basis van de competenties die vermeld staan in de 'Wet Beroepen in het Onderwijs' (BIO). Werken met deze competenties zorgt voor een duidelijk profiel en aan de hand hiervan wordt de kandidaat beoordeeld op geschiktheid.

Deze eerste selectie geeft een indicatie, de procedure door te zetten of te staken. Na de intake gaat de kandidaat op stage met een duidelijk geformuleerde opdracht. Hierna zal de kandidaat verslag uitbrengen en geven stageschool en De Onderwijs BV een advies. Tot slot van de procedure volgt de actieve bemiddeling op een passende functie en wordt er verwezen naar een lerarenopleiding in de regio, waar men z'n bevoegdheid in 1 a 2 jaar kan behalen.

Over De Onderwijs BV

De Onderwijs BV bemiddelt en begeleidt onderwijsmedewerkers, met name (aankomende) docenten, managers, instructeurs, assistenten enz. op hun weg naar het onderwijs en gedurende hun onderwijsloopbaan. Deze bemiddeling en begeleiding biedt De Onderwijs BV aan voor een carrière in het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en instellingen voor Beroeps- en Volwasseneneducatie (ROC's) en Hoger Beroepsonderwijs.