Gemeente Hengelo

Enquête leefbaarheid en veiligheid van start

Ook dit voorjaar benadert de gemeente Hengelo de inwoners van de stad met een aantal vragen over de leefbaarheid en de veiligheid in Hengelo. Net als twee jaar geleden krijgen 5.000 inwoners het verzoek om mee te werken aan dit onderzoek. De vragen gaan over de veiligheid in de buurt en over de problemen die men ondervindt, zoals verkeersoverlast of een gebrek aan voorzieningen. Ook worden mensen ondervraagd over de sfeer in de buurt.

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk voor de plannen die worden gemaakt voor de toekomst van Hengelo. Plannen van de gemeente zelf maar ook van andere partners in de stad, zoals politie en woningbouwverenigingen. Doordat elke twee jaar dezelfde vragen worden gesteld, is meteen te zien of de problemen in Hengelo afnemen of toenemen. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de ervaren leefbaarheid en veiligheid is het belangrijk dat veel mensen meewerken aan het onderzoek.

Telefonisch onderzoek

Iedereen die in de steekproef zit, ontvangt binnenkort een brief thuis met daarin de aankondiging van het telefonisch onderzoek. Bureau I&O Research voert het onderzoek uit. Inwoners zonder vaste telefoonaansluiting ontvangen de vragenlijst schriftelijk thuis en kunnen na beantwoording gebruik maken van de retourenvelop voor terugzending. In de zomer worden de resultaten bekendgemaakt.

Meer informatie?

Voor vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met de afdeling Beleidsonderzoek en Geo Informatie van de gemeente, telefoon (074) 245 9981.