Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste namen Haags Pop Podium LIVE

Suburbs, Ace on Fire, Straight Ahead, Venus, Malice, The Bohemes, Confusion én All Missing Pieces op Haags Pop Podium LIVE

Festival met nieuw talent verhuist naar Grote Markt

Op zaterdag 23 juni, de dag vóór Parkpop, wordt traditiegetrouw het festival Haags Pop Podium LIVE gehouden. Tijdens dit evenement treden vooral jonge Haagse bands op. Het festival onderscheidt zich daarmee nadrukkelijk van de overige popfestivals in Den Haag en omgeving en sluit hiermee ook beter aan bij de overige projecten van de organisator R.G. Ruijs Stichting die altijd op het gebied van talentontwikkeling liggen.

Anders dan in de voorgaande zeven jaren vindt het evenement niet plaats in het Openluchttheater Zuiderpark, maar op de Grote Markt in het centrum van Den Haag, waar in het kader van The Hague Festivals samen met Parkpop een bijzonder programma wordt neergezet.


. Haags Pop Podium LIVE wordt dit jaar geopend door de bands Ace on Fire, Straight Ahead en Venus, die allen deelnemers zijn van de bandcoaching van het Koorenhuis.
. Het Ready To Play bandcoachingproject in muziekcentrum Musicon heeft twee keer een plek in het festival. Naast de bandpresentatie met de groepen The Bohemes, Malice en Confusion is er ook een grote zangsessie met tien jonge vocalisten.
. Tijdens het festival wordt verder opgetreden door de bekende Scheveningse band Suburbs, die daarmee hun enig Haagse openluchtconcert van dit jaar geven.
. Ook de formatie All Missing Pieces treedt op. Met bandleden van 10, 12 en 14 jaar is dit de jongste rockgroep van Den Haag!
. Het festival wordt afgesloten met een preview van Parkpop door de Britse soulgroep The Family Stand (check: www.parkpop.nl).

De overige programmering van Haags Pop Podium LIVE is over twee weken bekend.

Het festival Haags Pop Podium LIVE wordt georganiseerd door de R.G. Ruijs Stichting i.s.m. Ducos/ACR en Layla Orie en gepresenteerd door popjournalist Gerard van den IJssel. Het festival is gratis toegankelijk. Wel wordt de hele dag geld ingezameld voor Unicef, de Kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Unicef komt wereldwijd op voor de rechten van alle kinderen.

Check de website: www.haagspoppodium.nl

Haags Pop Podium LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en Grand café Cremers.

R.G. RUIJS STICHTING

Nutshuis/Riviervismarkt 5 t. 070 360 4354

Postbus 16685 m. 06 2231 8887

2500 BR Den Haag m. 06 5189 7233

www.stichtingruijs.nl info@stichtingruijs.nl


---- --