Siemens

Persbericht

0705.928

Eindhoven, woensdag 2 mei 2007

VDO Dayton denkt breed

Breedbeeld portable navigatiesysteem voor een ontspannen autorit

Marktleider VDO Dayton produceert al sinds jaar en dag breedbeeld inbouwnavigatiesystemen. Nu introduceert het bedrijf een 4,3½ breedbeeld portable navigatiesysteem: de PN 3000. Dit maakt dat de informatie op het scherm nu nog beter leesbaar is. Door de grotere bedieningsknoppen wordt het invoeren van bijvoorbeeld de bestemming aanzienlijk vergemakkelijkt, hierdoor is het navigatiesysteem bij uitstek ook geschikt voor grotere voertuigen zoals vrachtautos en (bestel)bussen. De PN 3000 is vanaf heden te krijgen vanaf 459 euro.

Het apparaat heeft al het goede van zijn succesvolle voorganger PN 2050, en meer! Tijdens de kaartweergave is het mogelijk om in de statusbalk niet vier, maar zes items weer te geven. In één oogopslag heeft de gebruiker alle relevante informatie tot zijn beschikking. De vertrouwde snelle en gebruikersvriendelijke menustructuur van het prijswinnende systeem dat in Eindhoven ontwikkeld is, is ook weer terug te vinden in deze breedbeelduitvoering.

Standaard wordt de TMC of TMC/Bluetooth houder meegeleverd. Hiermee kan de gebruiker handsfree bellen via het navigatiesysteem. En de gebruiker kan er voor kiezen om de meest actuele verkeersinformatie, zoals files en mobiele verkeerscontroles, weer te laten geven. Deze kunnen verwerkt worden in de geplande route, zodat men altijd de snelste route naar de eindbestemming kan nemen.

De volledige wegenkaart van Europa is beschikbaar via de standaard meegeleverde SD kaart. De Navteq-kaart geeft zeer gedetailleerde wegeninformatie in 34 landen, van Oost naar West en van Noord tot Zuid. Geen plek blijft onvindbaar met dit navigatiesysteem.

Het TFT LCD scherm heeft een ontspiegelde display, waardoor het navigatiesysteem gemakkelijk en zonder hinderlijke reflecties van zonlicht te bedienen is. De PN 3000 beschikt over een SD-kaart slot met een ruimte van 2 GB voor het laden van wegenkaarten, MP3-tjes of digitale fotos. Deze kunnen eenvoudig via het systeem worden opgevraagd, zodat muziek zelfs tijdens het navigeren kunnen worden afgespeeld. En heeft niet één, maar twee speakers. Bovendien is het systeem standaard uitgevoerd met een zogenaamde line-out, waarmee het apparaat door middel van een speciale optionele kabel niet alleen kan worden aangesloten op de voeding van de auto maar ook op de geluidsinstallatie in de auto. Voor perfect geluid!

Siemens VDO Automotive is wereldwijd een van de toonaangevende leveranciers van elektronica en mechatronica voor de automobielbranche. Als ontwikkelingspartner van de automobielindustrie maakt de onderneming producten voor transmissietechniek, motorbesturingselektronica en inspuittechniek voor een groter motorvermogen en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Voor nog meer rijcomfort en gebruiksgemak zorgen informatie- en car-communicationsystemen met instrumentatie, audio- en navigatiesystemen, telematica- en multimediatoepassingen en complete dashboards. Voor nog meer veiligheid zorgen Siemens VDO-producten voor chassis en carrosserie, zoals airbags, ABS en vergrendelingssystemen. Een eigen bedrijfsgroep verkoopt producten voor de aftermarket voor personenautos en vrachtwagens, met name voor vlootmanagement en audio- en navigatiesystemen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Informatie over producten van VDO Dayton is te verkrijgen via 0900-INFOVDO (0900-4636836) of
Info-nl@siemensvdo.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo Voor alle VDO Dayton persberichten zie: www.vdodayton.com