Siemens

Persbericht

0705.929

Den Haag, donderdag 3 mei 2007

Siemens op stoom met nieuwe serie stoomovens

Siemens Consumer Products introduceert de nieuwe serie inbouw stoomproducten, bestaande uit een stoomoven en een combistoomoven. Door de combinatie van stoom en hete lucht is de combistoomoven 20 procent sneller dan de moderne stoomkokers. Beide apparaten zijn uitgerust met een waterreservoir, waardoor aparte aansluitingen niet nodig zijn. De nieuwe stoomproducten vormen een uitbreiding op de Siemens panorama-lijn.

Vitaminen en aroma optimaal behouden
Zowel de Siemens stoomoven als de combistoomoven perfectioneren het drukloze stomen bij 40 tot 100 graden Celsius. De stoom wordt intern in een stoomschaal gegenereerd. De stoomverdeling verdrijft zuurstof uit de stoomruimte, waardoor de frisse kleur van de levensmiddelen bijna geheel behouden blijft, net als de eigen smaak en vorm. Omdat de levensmiddelen niet in het water liggen, blijven mineralen en spoorelementen nagenoeg volledig behouden, en zelfs hittegevoelige vitaminen zoals vitamine C en vitamine B11 (foliumzuur) hebben minder te lijden dan bij andere bereidingswijzen. Zowel prof- als amateurkoks vinden stoomkoken bovendien een uiterst aromavriendelijke methode, niet alleen voor groente, maar ook voor vis, zoals zalm en tarbot, of vlees, zoals gekookt rundvlees en casselerrib.

Onbegrensde mogelijkheden
Naast de voordelen voor de gezondheid overtuigen ook de vele toepassingsmogelijkheden van de apparaten. Bij de nieuwe combistoomoven kan het klassieke stomen worden gecombineerd met hete lucht, waardoor de gaartijd tot 20 procent korter kan worden. Deze methode is bij profkoks bijzonder geliefd, want vergelijkbare mogelijkheden en resultaten zijn op een andere manier nauwelijks denkbaar. Alleen gebraden lamsvlees is al een ultiem genot: sappig en van binnen heerlijk mals. Eten smaakt zelfs na het regenereren alsof het vers bereid is.

Gebruiksvriendelijk stomen
De Siemens stoomovens zijn voorzien van een glazen deur en halogeen binnenverlichting, zodat het eten tijdens het bereiden goed zichtbaar is. Dankzij de 52 automatische programmas, de tiptoets-bediening en kinderbeveiliging zijn de stoomovens uiterst gebruiksvriendelijke apparaten. Beide stoomovens zijn uitgerust met een waterreservoir van 1,3 liter, waardoor een wateraansluiting niet nodig is.

Geheel in lijn met Siemens Panorama
De nieuwe apparatuur vormt een uitbreiding op de Siemens Panoramalijn. Deze serie met afgestemde vormgeving en nishoogte van 45 cm bestaat uit een inbouwespresso automaat, een compacte bakoven met active Clean-functie en een range compacte bakovens met magnetron.

Productspecificaties combistoomoven:
Productnaam:
Siemens Combi stoomoven / stoomoven

Productnummer:
HB 36D570 (rvs) / HB 36D770 (alu) / HB26D550 (stoomoven)

Inbouwmaten (B x D x H) 56 x 55 x 45 cm

Ovensystemen:
Stomen, 100% vochtigheid 40 100°C
Combi: Hetelucht 30°C-230°C
Gecombineerd 30°C 230°C + stoom (60%)

Adviesprijs:
2499 combi-stoomoven in alu
2399 combi-stoomoven in rvs
1799 stoomoven

Leverbaar:
Mei 2007

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-333 1234