Gemeente Den Haag

Ongeveer 4.000 leerlingen van 115 Haagse scholen van de groepen 7 en 8 nemen in de periode van 7 mei tot en met 6 juni 2007 deel aan het praktisch verkeersexamen. Tijdens dit examen worden het gedrag en de vaardigheden van de leerlingen in het verkeer getoetst. Het examen wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de vereniging Veilig Verkeer Nederland (afdeling Haaglanden).

De leerlingen fietsen een traject van ongeveer 3 kilometer. Langs de route staan controleposten die de verrichtingen van de kinderen beoordelen.

Het examen vindt plaats op acht verschillende locaties in de stad, zodat alle leerlingen er op eigen gelegenheid naartoe kunnen fietsen. Deze locaties zijn:

1. Bezuidenhout (Vlaskamp) 5. Scheveningen (Seinpoststraat)
2. Leidschenveen (Klaverveld) 6. Wateringseveld (L.v.Wateringseveld)
3. Nieuw Waldeck (Maurice Ravelweg) 7. Ypenburg (Frits Diepenstraat)
4. Vogelwijk (Laan van Poot) 8. Zuiderpark (Drooglever Fortuijnweg)

Op alle locaties fietsen de leerlingen met hun eigen fiets, behalve in het Zuiderpark. Daar kan zowel met eigen fietsen als met leenfietsen worden afgereden. Alle fietsen worden op locatie, voorafgaand aan het verkeersexamen, gekeurd.

Op 20 april werd ook -voor het eerst sinds 2 jaar- het praktisch Haags verkeersexamen voor voetgangers weer gehouden. Dit examen is speciaal bestemd voor scholen voor speciaal onderwijs. Aan dit examen namen 25 leerlingen deel, die alle 25 geslaagd zijn.