EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

3 mei 2007

EVO: 'acties van chauffeurs moeten niet ontsporen'

Werkgevers en werknemers in het beroepsgoederenvervoer zijn nog niet tot overeenstemming gekomen over een nieuwe cao. Vrachtautochauffeurs voerden om die reden vanmorgen al actie in Joure. Ze maakten tevens bekend zwaardere actiemiddelen te overwegen om hun looneis kracht bij te zetten. EVO waarschuwt de bonden dat zij blokkades zal beantwoorden met juridische stappen.

Als vrachtautochauffeurs wegen, distributiecentra of bedrijventerreinen blokkeren, raken zij daarmee partijen die geen rol spelen in de onderhandelingen voor de nieuwe transport-cao. EVO heeft in het verleden met succes blokkades aangevochten, waarbij de rechter bepaalde dat acties die de doorstroming belemmeren onrechtmatig zijn.

EVO wijst vrachtautochauffeurs op hun verantwoordelijkheid om de verkeersveiligheid niet in het geding te laten komen en om geen acties te voeren die leiden tot grote files of onbereikbare bedrijven(-terreinen). EVO zorgt voor juridische ondersteuning voor bedrijven die problemen ondervinden door blokkades.