Eco Direct publiceert als eerste een correcte waardering


03.05.2007 / 13:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Eco direct nederland bv

Eco direct nederland bv

Onafhankelijk onderzoek van SGS naar waardering houtopbrengst

SGS, wereldleider op het gebied van inspectie, vergelijking, onderzoek en certificering, heeft getoetst of de verwachte opbrengst van teakhout, die door Eco Direct wordt gecommuniceerd, correct is. Uit het onderzoek blijkt dat alle cijfers kloppen en dat Eco Direct zelfs conservatief is over verwachte opbrengsten. Hiermee toont het bedrijf aan dat (hard)hout een duurzame investering is met een hoog en stabiel rendement.

Eco Direct schat opbrengsten correct in
De Autoriteit Financiële Markten verplicht aanbieders van beleggingsobjecten om verwachtingen over opbrengsten onafhankelijk te laten onderbouwen. Voor de (hard)houtinvesteringen van Eco Direct heeft FORM International in Hattum deze onderbouwing verzorgd. Deze is geverifieerd door SGS-ICS Gesellschaft für Zertificieringen m.b.H. und Umweltgutacher in Hamburg. Hiermee is bewezen dat de opbrengstverwachting voor teak van 150 m3 hout per hectare tegen een verkoopprijs van $ 600 per m3 klopt. In vergelijking met andere aanbieders blijkt Eco Direct zelfs zeer terughoudend in haar opbrengstverwachtingen. Het rapport vermeldt: 'De calculaties zijn transparant en gebaseerd op werkelijke data van eigen verkoop. Marktanalyses en verwachtingen zijn realistisch op basis van prijzen die behaald kunnen worden op de huidige houtmarkten. Verwachtingen zijn redelijk conservatief.'

Professionele houtteelt in Costa Rica
Uit het rapport blijkt ook dat de groei- en opbrengstverwachtingen zoals Eco Direct deze al jaren aan haar investeerders en in productfolders heeft gecommuniceerd, correct zijn. Daarnaast wordt het niveau van de bosbouworganisatie in Costa Rica door SGS als zeer professioneel omschreven. Hierover vermeldt het rapport: 'De plantages worden op een professionele manier beheerd volgens internationale lange en korte termijn planningen.' Hiermee toont Eco Direct als eerste in de markt niet alleen aan dat milieuvriendelijk telen van teakhout mogelijk is, maar dat het ook aantrekkelijke rendementen oplevert. Zeker nu de houtvraag steeds verder stijgt en het aanbod steeds schaarser wordt.

Over Eco Direct
Eco Direct staat sinds 1996 voor ethisch beleggen in (hard)hout met respect voor mens, natuur en milieu. Op de plantages van zusteronderneming Grupo Ecodirecta in Costa Rica wordt op ruim 5.500 hectare tropisch (hard)hout geteeld. Het volledige proces is daarbij in eigen handen. Eco Direct helpt daarnaast via een sociaal programma de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Costaricaanse (hard)houtinvesteringen in Nederland en staat sinds 1 januari 2006 onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. De bosbouwprojecten zijn gecertificeerd door FSC, Rainforest Alliance en ISO 14001.

====

Noot voor de redactie (