Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN VERNIELING AAN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hielden woensdagavond twee 15-jarige jongens uit Capelle aan den IJssel aan voor vernieling op de Constantyn Huygensstraat. Rond half elf meldde een getuige dat twee jongens over een hek waren geklommen. Gealarmeerde politiemensen hielden de twee knapen aan. Zij bleken op de tweede etage van het gebouw graffiti-tags hebben aangebracht.


* AANRIJDING AUTO METRO
OOSTERFLANK - Woensdagmiddag rond één uur ontstond er een aanrijding tussen een auto en een metro toen de 41-jarige bestuurder uit Rotterdam van de metro, de auto vermoedelijk over het hoofd zag.
De 61-jarige automobiliste uit Rotterdam raakte licht gewond en werd overgebracht naar een ziekenhuis. Ze kon na controle weer naar huis. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding in.


* GETUIGENOPROEP GEWAPENDE OVERVAL SUPERMARKT

OMMOORD - De recherche van het district Oost is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een supermarkt aan de Nieuwe Ommoordseweg. Twee nog onbekende mannen met bivakmuts kwamen rond half drie de supermarkt in en eisten, onder bedreiging van een vuurwapen, geld. Met een nog onbekende buit gingen de overvallers er vandoor in de richting van de Grassenbuurt. Eén overvaller droeg een zwart t-shirt met lichtblauwe spijkerbroek en bruine schoenen, de andere overvaller was gekleed in een zwart trainingspak met witte strepen. De politie onderzoekt de overval en wil graag in contact komen met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Zij worden verzocht zich te melden bij de recherche van het district Oost via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HUISELIJK GEWELD

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hielden in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige man uit Vlaardingen aan voor huiselijk geweld. Rond drie uur 's nachts kreeg de man onenigheid met zijn 25-jarige ex-vriendin in een woning aan de Primulatstraat. Tijdens de ruzie sloeg hij haar in het gezicht. De man werd in de woning aangehouden.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd op de Westblaak. Woensdagochtend tussen half tien en half twaalf voerden agenten een controle uit die gericht was op het rijden door rood licht (9), het niet-dragen van een autogordel (2) en het niet-stoppen voor een voetgangersoversteekplaats. In totaal schreef het politiepersoneel 12 bekeuringen uit.


* SCOOTERCONTROLE
SPIJKENISSE-HEKELINGEN - De politie heeft een controle uitgevoerd van een scooter. Surveillerende agenten controleerden rond kwart over acht 's avonds op de Dorpsstraat een scooterrijder. De 14-jarige bestuurder uit Spijkenisse had geen helm op en was gezien zijn leeftijd niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De scooter had geen kentekenplaat, had een gladde band, geen goed werkende rem en geen gashendel. De jongen vervolgde zijn weg met een aantal bekeuringen op zak. De scooter is in beslag genomen.


* VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN
OUDDORP - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van diefstal. Beveiligingspersoneel van Port Zelande zagen donderdagochtend rond kwart over twee dat meerdere jongens bezig waren met diefstal van drank op het opslagterrein. De medewerkers hebben één verdachte vastgepakt en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De agenten hielden de 19-jarige jongen uit Delft aan en brachten hem over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en naar de overige verdachten.


* RIJBEWIJS NA SNELHEIDSOVERTREDING INGEVORDERD

Het rijbewijs van een 22-jarige Rotterdammer is woensdagavond ingevorderd na een snelheidsovertreding op de A16. De man reed 155 km/uur waar '100' is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.