Politie Gelderland-Zuid

Na dreigen met hooivork vast

Wijchen, 03-05-2007 o De politie heeft woensdagmiddag in zijn woonplaats Wijchen, een 40-jarige man aangehouden voor bedreiging van passanten.

In de omgeving van de wijk Hoogmeer zou de man een jongen bedreigd hebben met zijn hooivork, waarop politieagenten een onderzoek instelden. Bij het zien van de politiemensen uitte de man bedreigingen en zwaaide daarbij met de vork in de richting van de politiemensen. Om hem te kunnen aanhouden hebben de agenten pepperspray gebruikt. Na zijn aanhouding is de man volgens geldende protocollen geholpen om de bijwerkingen van deze spray te stoppen. Hierna is de verdachte, die vermoedelijk onder invloed van diverse genotsmiddelen verkeerde, ingesloten. In verband met zijn verwarde toestand is ook het RIAGG ingeschakeld.

Getuigen gezocht
De verdachte is op het fietspad langs het Wijchens meer aangehouden om 12.30 uur. In verband met het politieonderzoek wil het politieteam graag in contact komen met de melders en/of mensen die door de man bedreigd zijn. Het politieteam is bereikbaar via het algemene nummer 0900 88 44 of tijdens kantoortijden aan de Mr. Van Coothlaan 45 in Wijchen. (01)