Ingezonden persbericht


VLM AIRLINES VIERT RECORDWEEK

Amsterdam, donderdag 3 mei 2007 - VLM Airlines vestigde vorige week een nieuw record: op één week tijd maakten meer dan 17.000 passagiers gebruik van haar lijnvluchten.

In de week van 23 tot 29 april vlogen in totaal 17.607 passagiers met de lijnvluchten van de maatschappij naar haar netwerk van 12 Europese steden. Dat is een toename van 20,6 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2006. Tot dusver vervoerde VLM Airlines in 2007 al 239.636 passagiers - goed voor een stijging van 17 procent ten opzichte van 2006.

Deze sterke toename van de passagiersaantallen is het resultaat van de voortdurende inspanningen van de maatschappij om nieuwe bestemmingen en diensten te ontwikkelen. Eind februari 2007 lanceerde VLM Airlines een nieuwe route met non-stopvluchten van Rotterdam naar Manchester. En op 17 april introduceerde de maatschappij haar eerste jet in haar vloot met het oog op het aanbieden van extra capaciteit voor het snelgroeiende traject tussen Rotterdam en London City.

De meeste passagiers vliegen vanuit Amsterdam, Rotterdam, Manchester en Antwerpen naar London City Airport. De Nederlandse markt is nu goed voor meer dan 40% van het totale passagiersvervoer van de maatschappij. Dit toont aan dat de luchtvaartmaatschappij steeds populairder wordt bij Nederlandse zakenreizigers.

Eerder dit jaar heeft VLM Airlines ook incheckdiensten via het internet ingevoerd. Op die manier kunnen de passagiers tot 30 uur vóór hun vlucht inchecken via www.flyvlm.com.

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines: "Een recent onderzoek bij onze passagiers toont overduidelijk aan waarom het aantal zakenreizigers op onze vluchten voortdurend stijgt. Zij maken vandaag meer dan 80 procent uit van ons passagiersbestand. Hun feedback onderstreept dat ze het tijdsbesparende aspect van onze diensten waarderen, naast de frequenties die we aanbieden en de luchthavens die we aandoen. Deze laatste liggen immers meestal in de buurt van zakencentra."

"We blijven ons inspannen om de zakelijke passagiers een uitstekende service aan te bieden en we zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze producten en diensten nog te verbeteren."

VLM Airlines in profiel
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Jersey, Isle of Man, Liverpool, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijkse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester en vanuit Antwerpen dagelijks naar Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa.

De onderneming genereerde over 2006 voor de negende keer op rij winst en heeft 425 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2005 en 2006 met 9 % toe tot 682.000.

In januari 2006 kreeg VLM Airlines de titel van Regional Airline of the Year' uitgereikt door het magazine Air Transport World.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com

VLM AIRLINES - Marketing & Communications
Catherine Stuyck
Antwerp Airport PO Box 50
B-2100 Antwerp
Tel: +32 (0)3 285 68 93
Mobile: + 32(0)495 487697
E-mail: catherine.stuyck@flyvlm.com

Outsource - Marketing & Communications
Nico Tempelaere
Tel: +32 (0)2 451 00 07
GSM: +32 (0)477 436 434
Email : nico.tempelaere@outsource.be