Ingezonden persbericht


Alle genomineerden voor Kids' Choice Awards bekend

Al 300.000 stemmen binnen via www.nickelodeon.nl

Amsterdam, 3 mei 2007
In het programma SuperNick maakte presentatoren Vivienne en Patrick woensdag 2 mei bekend wie er kans maken op de award voor 'Beste Sporter' en 'Beste Boek'. Met het aankondigen van de genomineerden in deze categorieën, zijn nu alle genomineerden voor de Kids' Choice Awards bekend. Op 20 mei zendt Nickelodeon deze awardshow uit. De Kids' Choice Awards is de enige awardshow waar alleen kinderen bepalen wie er met een award naar huis gaat. Zij kiezen onder andere de beste Zanger/Zangeres, Game, Popgroep, Film, Boek en Goede Doel. Kinderen hebben de afgelopen weken al ruim 300.000 stemmen uitgebracht via de site van Nickelodeon.

De genomineerden zijn:
Beste Boek

* Hoe overleef ik (zonder) liefde - Francine Oomen
* 100% Timboektoe - Carry Slee
* Het Huis Anubis - Alexandra Penrhyn Lowe
* 100% Lola - Niki Smit

Beste Sporter

* Klaas Jan Huntelaar

* Kim Clijsters

* Ireen Wust

* Sven Kramer

Stemmen op jouw favoriet
Via de website van Nickelodeon (www.nickelodeon.nl) hebben kijkers de kans hun stem uit te brengen op de categorieën 'Beste Boek' en 'Beste Sporter'. De genomineerden in de andere categorieën werden al eerder bekend gemaakt, daar kan ook nog steeds op worden gestemd. Op 20 mei is te zien wie een prijs in de wacht heeft gesleept. Voor sommige categorieën houdt het niet op bij een award. Zo neemt de categorie 'Beste Goede Doel' dit jaar een bijzondere plaats in. Alle genomineerde goede doelen winnen bruto zendtijd bij Nickelodeon. De winnaar krijgt de meeste zendtijd. Daarnaast wordt de team captain van het winnende goede doel tijdens de Kids' Choice Awards geslimed, oftewel hij of zij krijgt een grote bak groene slijm over zich heen. Om alvast in de slime-stemming te komen, kunnen kinderen via de site van Nickelodeon hun vriendjes slimen.

Overige genomineerden:
Beste Film

* Afblijven

* Step Up

* Zoop in India

* Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Beste Game

* Zoo Tycoon 2: Marine Mania

* New Super Mario Bros

* Sims 2 - Huisdieren

* Fifa 06

Beste Popgroep

* The Pussycat Dolls

* Nick & Simon

* Kus

* CH!PZ

Beste TV-ster

* Nicolette van Dam

* Loek Beernink (Nienke uit Het Huis Anubis)

* Wendy van Dijk

* Vivienne

Beste TV-programma

* Het Huis Anubis

* Lizzie McGuire

* Onderweg naar Morgen

* Goede Tijden Slechte Tijden

Beste Zanger/Zangeres

· Marco Borsato

· Jan Smit

· Hilary Duff

· EliZe

Beste Cartoon

* Bratz

* Spongebob

* Beugelbekkie

* Avatar

Kids' Choice Awards 2007
Zondag 20 mei is het zover. Nickelodeon zendt op die datum de Nederlandse Kids' Choice Awards uit van 10.00-11.30 uur. De Kids' Choice Awards 2007 biedt een uniek spektakel met optredens, acts en natuurlijk de uitreiking van de awards. Een selectie van programma's, artiesten, sporters en sterren komen in aanmerking voor een award. Patrick Alders, Vice President General Manager Nickelodeon: "Kinderen staan centraal bij de Kids' Choice Awards. Zij kiezen de genomineerden en bepalen uiteindelijk wie er met een Kids' Choice Award naar huis gaat." In Amerika is de show sinds jaren een begrip: sinds 1987 stemmen de kinderen daar op hun favoriete helden. Vele internationale sterren geven acte de présence tijdens deze uitreiking (bijvoorbeeld Robin Williams, Justin Timberlake en Pink).



Ingezonden persbericht