Gemeente Waalwijk Enquête Cruijff Court

Komt er een Cruijff Court in Waalwijk? En zo ja; komt dit kunstgras voetbalveld dan aan de Van der Merwedelaan (zuidzijde) te liggen? Brandende vragen van een aantal jeugdige Waalwijkse initiatiefnemers, waar ook het gemeentebestuur graag een antwoord op wil hebben. Volgende week ontvangen bewoners in de omliggende straten een enquête.

Waarom een Cruijff Court?
Op een Cruijff Court is sport niet het enige doel. Het kunstgrasveld is ook een plaats waar jongeren van verschillende culturen in contact komen om samen met elkaar te sporten. Een positieve ontwikkeling waar het gemeentebestuur graag aan meewerkt.

Niet alleen de gemeente werkt mee!
Ook een aantal plaatselijke organisaties zet zich in voor een goede begeleiding op het Cruijff Court. Mozaïek Welzijn Waalwijk, jongerencentrum Tavenu en buurtsport Waalwijk gaan diverse activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen organiseren.

Waarom deze locatie?
RKC Waalwijk gebruikt het grasveld aan de zuidzijde van de Van de Merwedelaan momenteel als parkeerterrein bij thuiswedstrijden. De gemeente wil het veld graag opnemen in het Halvezolenpark. Het Cruijff Court is dan mooi omringd door veel groen en water. Het gemeentebestuur geeft de voorkeur aan deze optie. Desondanks is het zich bewust van het parkeerprobleem dat dan ontstaat voor RKC.

Tijdelijke oplossing
Daarom wil het gemeentebestuur eerst een combinatie maken van parkeren en het Cruijff Court. Daarna - als er een oplossing is voor het parkeren de omgeving van het voetbalveld een parkachtige invulling geven.

Veilig bereikbaar
Het Cruijff Court zal ver genoeg zijn verwijderd van de omliggende woningen om het geluid niet te laten doordringen. Omdat er een goede fietsverbinding is, is het terrein ook veilig bereikbaar, al zal er door de ouders altijd extra moeten worden gelet op de allerkleinsten.

Publicatie datum 03-05-2007