ABVAKABO FNV

Jonge werknemers willen vooral fun en ontwikkeling

Plezier in het werk en goede ontwikkelingsmogelijkheden staan bovenaan op de wensenlijst van jonge werknemers. Dat blijkt uit onderzoek onder 539 jongeren door bureau Netpanel in opdracht van FNV Jong, dat werd gepresenteerd op 1 mei. Het onderzoek is een eerste stap in de verkenning van wensen en verlangens van nieuwkomers op de arbeidsmarkt.

Tijdens een evenement ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid in de Westergasfabriek werd het startsein gegeven voor een designwedstrijd. Geïnspireerd door een videoclip werden jongeren uitgedaagd om hun toekomstige werkplek uit te beelden. De winnaar krijgt een reis aangeboden naar een inspirerende stad en een workshop realiseer je toekomstd%. FNV Jong wil jongeren verder faciliteren in hun ontwikkeling door een samenwerking met roc.nl en TMF dat binnenkort een campagne start rondom jongeren en werk in het populaire programma Reaction.

"Het onderwerp werk is hotd% onder jongeren", zegt voorzitter FNV Jong Judith Ploegman. "Zij hebben duidelijke wensen en ideen. Die willen we verder in kaart brengen en gebruiken voor onze andere activiteiten zoals de flexcampagne in het najaar."

Meer over het onderzoek vind je op de site van FNV Jong : FNV onderzoek werk en toekomst