Verzamelpersbericht donderdag

's-Hertogenbosch, 03-05-2007

Bosschenaar aangehouden voor diefstal/heling motorscooter

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag op de Diepte met behulp van een burger een 17-jarige Bosschenaar aangehouden voor diefstal/heling van een motorscooter en gevaarlijk rijgedrag. Bij het zien van de surveillerende agenten op de Zevende Donk ging de Bosschenaar ervandoor op de scooter zonder kentekenplaat en die vermoedelijk afkomstig is van diefstal. Hierbij vertoonde de Bosschenaar zeer gevaarlijk rijgedrag. Op de Zevende Reit sprong de Bosschenaar van zijn scooter en ging er te voet vandoor. Na een korte achtervolging werd hij met behulp van een burger achterhaald en aangehouden. Tegen de Bosschenaar wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag. De politie verricht verder onderzoek naar de herkomst van de scooter. De Bosschenaar is ingesloten voor verhoor.

Tilburger aangehouden voor veroorzaken verkeersongeval

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond op de Treurenburg in 's-Hertogenbosch een 64-jarige Tilburger aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. De man had, volgens een getuige, op de brug twee autos met hoge snelheid ingehaald en daarbij de doorgetrokken streep genegeerd. Tijdens zijn derde inhaalmanoeuvre botste hij eerst tegen een verkeerszuil en daarna tegen de auto van een tegemoetkomende 26-jarige man uit Hedel die door de aanrijding gewond raakte aan zijn nek. De man uit Hedel is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de Tilburger aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag waarbij hij een verkeersongeval met letsel veroorzaakte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Bosschenaar aangehouden voor mishandeling

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond een 17-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor mishandeling. Een 16-jarige Bosschenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Hij was op de Pater van den Elsenstraat door een tweetal jongens bekogeld met scherven van een dakpan. De 17-jarige verdachte raakte de 16-jarige jongen in het gezicht die zodanig gewond raakte dat hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen, waarna hij bij de politie aangifte deed. Er werd direct een onderzoek ingesteld wat resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Huiselijk geweld

Boxtel De politie heeft woensdagavond in de woning van een 32-jarige vrouw uit Boxtel haar 32-jarige (ex)vriend uit Berlicum aangehouden voor huiselijk geweld. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. Zij was door haar (ex)vriend mishandeld en hij had spullen in haar woning vernield. De politie heeft de verdachte aangehouden bij het station in Boxtel. Hij is ingesloten voor verhoor.


-----

Odiliapeel De politie heeft woensdagavond een 43-jarige man in zijn woning in Odilapeel aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn (ex)vriendin bedreigd te hebben. Hij is inverzekeringgesteld.

Ossenaar aangehouden voor bedreiging en belediging agent

Oss De politie heeft woensdagmiddag een 28-jarige Ossenaar aangehouden voor bedreiging en belediging van een politieagent. De Ossenaar kreeg een bekeuring op de Leijgraaf in Oss omdat hij in een auto met aanhanger zonder kentekenplaat reed. De Ossenaar werd boos en bedreigde en beledigde de verbaliserende agent. De Ossenaar is vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor.


-----

Oss Donderdagmorgen is een 38-jarige Ossenaar aangehouden op de Spoorlaan voor belediging van een agent tijdens het bekeuren voor het niet dragen van de autogordel. De Ossenaar schold de agent uit en werd ingesloten voor verhoor.

Jeugd op verboden terrein aangehouden

Oss De politie heeft woensdagavond vijf jongeren aangehouden bij een school aan de Kersenlaan. Zij hadden het bord verboden toegang genegeerd en bevonden zich daar dus op verboden terrein. De politie heeft vier Ossenaren (14-19 jaar) en één Nijmegenaar (20 jaar) aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden voor spuiten graffiti

Boxmeer De politie heeft woensdagavond op de Bilderbeekstraat een 16- en 17-jarige jongen uit Boxmeer en Bergen (Limburg) aangehouden voor vernieling. Ze hadden daar op de muur van een schuurtje graffiti gespoten. De jongens waren in het bezit van verfspuitbussen en bekenden het feit te hebben gepleegd. Ze waren bereid om de schade vergoeden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van het schuurtje moet nog aangifte doen bij de politie.

Onder invloed

Brabant-Noord - De politie Brabant-Noord heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Op de Taalstraat in Vught werd een 40-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van één uur.

Op de Hoogstraat in Nuland werd een 22-jarige automobilist uit Heusden aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Op de Wilhelminastraat in Uden werd een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Op de Vestingsstraat in Heusden werd een 42-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Op de Dongehof in 's-Hertogenbosch werd een 28-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.