Politie Midden- en West Brabant

Persberichten disrtict Bergen op Zoom donderdag 3 mei

BERGEN OP ZOOM, 3 mei 2007

Winkeldievegge aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur een jarige Bulgaarse vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan de Roselaar. Ze had bij een warenhuis in het winkelcentrum enkele bundels sokken ontvreemd en in een ander warenhuis enkele T-shirst en een rok. De vrouw werd betrapt door beveiligingspersoneel en overgedragen aan de politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar betaalde ze een transactie van 230 euro. Na verhoor is ze heengezonden.

Twee Bergenaren aangehouden vanwege drugsbezit- en verkoop

BERGEN OP ZOOM: Agenten van het Courage-team hebben woensdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van bezit en handel in softdrugs. Ze zagen een 50-jarige Bergenaar een woning aan de Van der Rijtstraat binnengaan en even later met een sporttas naar buiten komen. De agenten hielden de man rond 19.30 uur staande en in de tas bleek circa 2 kilo wiet te zitten. Met toestemming van de officier van justitie werd even later ook de bewuste woning bezocht. De 26-jarige bewoner werd rond 20.40 uur aangehouden; in zijn woning werd nog eens ruim 120 gram hasj aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld; de 50-jarige Bergenaar is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal tegen beide mannen wordt opgemaakt. Het Courage-team reageerde met de actie op klachten uit de buurt over mogelijke drugshandel vanuit de woning aan de Van der Rijtstraat.

Beschonken automobiliste in Oudenbosch aangehouden

OUDENBOSCH: De politie heeft woensdagavond rond 22.30 uur een 42-jarige automobiliste uit Oudenbosch aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw reed over de Acer Flamingoweg en schampte in een bocht een andere auto. Agenten die ter plaatse kwamen voor het ongeval, hebben de vrouw laten blazen. Ze scoorde 985 ug/l, ruim 4 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De Oudenbosch mocht haar rijbewijs inleveren. Na verhoor is ze met een proces-verbaal heengezonden

Twee aanhoudingen na bedreigingen

BERGEN OP ZOOM: Een 51-jarige Bergenaar is woensdagavond kort voor 24.00 uur aangehouden. De politie reageerde op een melding dat twee familieleden ruzie hadden in een woning in Bergen op Zoom-Oost. Een 40-jarige Bergenaar zou daar naar eigen zeggen bedreigd zijn door zijn zwager. Daarop is de 51-jarige man aangehouden en ingesloten. De twee leven al langer met elkaar in onmin. De politie onderzoekt de zaak.

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmorgen om 01.30 uur een 41-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de ex-man van zijn huidige vriendin te hebben bedreigd met een vuurwapen. Dat gebeurde bij de woning van de verdachte in Roosendaal-West. De twee hadden een conflict over de dochter van de ex-man die bij de verdachte verblijft. De 41-jarige man ontkent in alle toonaarden dat hij met een vuurwapen gedreigd heeft of zelfs een dergelijk wapen in zijn bezit heeft.

Aanhouding na huiselijk geweld in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagmiddag rond 13.45 uur een 35-jarige Bergenaar aangehouden op verdenking van mishandeling en/of bedreiging van zijn vrouw. Dat gebeurde in een woning in Bergen op Zoom-Oost. De vrouw zou al jaren door haar echtgenoot worden geterroriseerd, maar donderdag barstte de bom en vluchtte de vrouw met haar kinderen naar de buren. De Bergenaar is ingesloten op het bureau.

Auteur: Andre van den Hul