Weidezuivel van Friesche Vlag nu in de supermarkt


03.05.2007 / 15:09 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Friesland foods

Friesland foods

Met een dikke zoen van Annette Barlo

Weidezuivel van Friesche Vlag nu in de supermarkt

BENNEKOM - Het is zover: weidezuivel van Friesche Vlag, een merk van Royal Friesland Foods, is verkrijgbaar in de supermarkt. Het product is herkenbaar aan het 100% weidemelkzegel. Annette Barlo gaf vandaag het startsein voor de introductie van weidemelk. Zij leidde de Friesche Vlagkoeien over een rode loper de wei in, waarna ze 'de meiden uit de weide' veel plezier wenste met hun weidegang. Patrick Reekmans van Friesland Foods Western Europe maakte bekend dat niet alleen de dagverse maar ook de langhoudbare zuivel van Friesche Vlag afkomstig zal zijn van koeien die in de wei lopen.

Het was een prachtig beeld, op melkveehouderij Van den Born-Van Steenbergen in Bennekom. De koeien lieten zich de aandacht van pers en publiek welgevallen. Zij mochten de tocht maken van stal naar weide, onder begeleiding van Annette Barlo (bekend van de tv-serie Oppassen!). Met een dikke zoen van Annette kan het weideseizoen voor de koeien niet meer stuk. Barlo gaf aan weidegang belangrijk te vinden: 'Een koe hoort in de wei. Dat ken ik uit mijn jeugd, en dat wil ik aan mijn kinderen laten zien.'

Nieuwe verpakkingen
Verrassend waren de nieuwe verpakkingen van Friesche Vlag, die metershoog in het landschap stonden. Door deze nieuwe verpakkingen met 100% weidemelkzegel kan de consument gemakkelijk kiezen voor weidemelk. De handzame schroefdop op de melkpakken zorgt voor extra gebruiksgemak voor de consument. In totaal hebben 20 verpakkingen een compleet nieuwe weidemelk-uitstraling gekregen, met de afbeelding van koeien in de wei. Van maar liefst 75 verpakkingen is de zijkant aangepast. Deze gehele operatie vereiste veel logistieke inspanning.

Weidemelk in de supermarkt
Voor alle dagverse zuivel van Friesche Vlag geldt vanaf nu 100% weideganggarantie. Op korte termijn gaat ook de langhoudbare zuivel van Friesche Vlag over op weidemelk, maakte Friesche Vlag bekend in Bennekom. Weidemelk is afkomstig van koeien die van het voorjaar tot in het najaar, 6 uur per dag, 120 dagen per jaar in de wei lopen. Ter ondersteuning zijn in de supermarkt de komende tijd opvallende activiteiten te verwachten, zoals weidemelk-skippybalraces op het buitenterrein van de supermarkt, aankleding van het zuivelschap en een knuffelkoetje bij aankoop van drie Friesche Vlag-producten.

Nederlands landschap
Patrick Reekmans, Director Business Units van Friesland Foods Western Europe, lichtte de komst van weidemelk toe: 'De meeste koeien lopen van het voorjaar tot in het najaar gelukkig buiten. Dat is en blijft een mooi gezicht. Dat beeld willen we als Friesche Vlag graag in stand houden.' Natuurmonumenten ondersteunt het weidezuivelinitiatief van Friesche Vlag. Vanaf begin juni komen op de verpakkingen van Friesche Vlag melk en karnemelk verwijzingen naar fietsroutes langs boerderijen waarvan de koeien in de wei lopen. De tochten zijn te downloaden op de website van Natuurmonumenten.

Beeldmateriaal van o.a. Annette Barlo is vanaf vrijdagochtend 4 mei te vinden op: www.frieschevlag.nl/weidegang/index.html