Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Elburg - Snelkraak supermarkt                             |
Onbekenden hebben donderdag (03/05) in de vroege ochtenduren in een supermarkt aan de Klokbekerweg een snelkraak gepleegd. Hierbij is een onbekende hoeveelheid rookwaar verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen om contact op te nemen.

De snelkraak heeft kort voor vier uur 's ochtends plaats gevonden. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat men een ruit heeft geforceerd om het pand binnen te kunnen komen. Eenmaal binnen heeft men een rolluik geforceerd en daarna een onbekende hoeveelheid rookwaar weten weg te nemen.

De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt getuigen van de snelkraak of mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien om contact op te nemen. Met kan bellen met 0900-8844.

|     |Elburg - Politie waarschuwt voor insluipers               |
Een tot nu onbekende jongedame deed zich op woensdagochtend (02/05) aan een al op leeftijd zijnde dame in Elburg voor als controleur van meterkasten en wist zo haar onaangekondigde aanwezigheid in de woning te verklaren. De politie sluit niet uit dat de jongedame minder goede bedoelingen had en waarschuwt voor dit soort praktijken. Zij adviseert om de deuren van de woning op slot te doen om zo insluipingen e.d. in woningen te voorkomen.

Een en ander heeft 's ochtends kort voor half elf in een woning aan het Vooronder plaats gevonden. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat de onbekende jongedame de woning via een niet op slot zijnde achterdeur kon binnenkomen. Zij is korte tijd binnen geweest; vooralsnog wordt er niets uit de woning vermist. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat zij een licht getinte huidskleur had en enige tijd op het Vooronder heeft rond gelopen. De politie hoopt door middel van dit bericht burgers alert te maken en te attenderen op het feit om deuren op slot te doen om zo insluipingen in woningen (en de eventuele nadelige gevolgen die dit voor betrokkenen kan hebben) te voorkomen.

|     |Epe - School doelwit dieven                               |
Een school aan de Hoofdstraat is recentelijk het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn een aantal computerkasten en beeldschermen verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onduidelijk is nog wanneer de diefstal precies heeft plaatsgevonden. Men kon de school via een raam binnen komen. Eenmaal binnen heeft men het hele gebouw doorzocht en daarbij werden een aantal afgesloten kasten en deuren geforceerd. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Hattem - Inbraak in bedrijf                               |
Onbekenden hebben woensdagavond (02/05) een ongewenst bezoek gebracht aan een bedrijf aan de 4e Industrieweg. Hierbij is een aantal computerkasten verdwenen. Men heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

De melding van de diefstal kwam omstreeks 23.15 uur bij de politie binnen. Door een raam te forceren, kon men de bedrijfsruimte binnen komen. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes doorzocht. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Oene - Automobilist en fietsster botsen                   |
Een 44-jarige automobilist uit Emst en een 45-jarige fietsster uit Epe zijn op woensdag (02/05) op de kruising Kanaalstraat/Eperweg met elkaar in botsing gekomen.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 16.30 uur binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist op bovengenoemde kruising geen voorrang heeft verleend aan de fietsster, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De fietsster liep onder meer een pijnlijke heup op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

|     |Putten - meisje aangereden                                |
Een 3-jarig meisje uit Putten is op woensdag (02/05) in een nagenoeg droge sloot beland naast de Schremmersteeg nadat zij door een 61-jarige automobilist uit Putten was aangereden. Het meisje is voor controle naar per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd omstreeks 15.30 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de automobilist ter hoogte van de ouderlijke woning van het meisje reed toen hij opeens een klap tegen zijn auto hoorde. De man is gestopt en trof in de berm een kinderfietsje en in de sloot het meisje aan. Het kind bleek wel aanspreekbaar en is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De man heeft verklaard dat hij door het hoge onkruid in de berm het kind vermoedelijk over het hoofd heeft gezien.

|     |Wapenveld - Beeldschermen en computers weg na diefstal    |
Bij een bedrijfsinbraak aan de Vlijtweg in Wapenveld zijn op woensdag (02/05) enkele computerkasten en beeldschermen verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De inbraak heeft tussen 23.15 uur en 23.30 uur plaats gevonden. Men kon het bedrijfspand binnen komen door een raam te forceren. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraak in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --