Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Graag vragen wij uw aandacht voor bijgaand persbericht van de Nierstichting over de benoeming van haar directeur Paul Beerkens tot president van de International Federation of Kidney Foundations.

PERSBERICHT

Paul Beerkens benoemd tot president International Federation of Kidney Foundations

Bussum, 3 mei 2007 Paul Beerkens, algemeen directeur van de Nierstichting, is benoemd tot president van de International Federation of Kidney Foundations (IFKF). Naar aanleiding hiervan treedt hij af als voorzitter van de branchevereniging van landelijk wervende goede doelen (VFI). Voor zijn huidige functie bij de Nierstichting heeft de benoeming van Beerkens geen gevolgen.

Beerkens, sinds 1998 algemeen directeur van de Nierstichting, is als president hét gezicht van de IFKF. Deze internationale federatie, waarbij wereldwijd 62 organisaties zijn aangesloten, maakt zich sterk voor de preventie en behandeling van nierziekten door het bevorderen van samenwerking en kennisuitwisseling tussen de lidorganisaties.

Over Nierstichting Nederland

De Nierstichting zet zich in voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten én een betere toekomst voor nierpatiënten. We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat nierpatiënten jong en oud hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Daar waar nierpatiënten knelpunten ervaren, bieden we sociaal-maatschappelijke of financiële steun. Dankzij wetenschappelijk onderzoek ontdekken we steeds beter hoe een nierziekte ontstaat. Hiermee willen we komen tot betere behandelingsmogelijkheden en een optimale preventie van nierziekten voor álle Nederlanders. Als we nierschade zo vroeg mogelijk weten op te sporen, kunnen we erger voorkomen. Zo geeft de Nierstichting toekomst! Voor meer informatie kunt u de website van de Nierstichting raadplegen: www.nierstichting.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht