Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-
Donderdag 3 mei 2007

BBC: ''Roskilde heeft de beste line-up deze zomer''

En er is nog zoveel meer dan muziek alleen

Het Roskilde Festival wordt dit jaar zeker een succes. Nu bijna de gehele line-up bekend is, kan men uitkijken naar het festival dat losknalt op 1 juli en eindigt op 8 juli. Het thema van de goede doelen is fair trade met Afrika en met de al eerdere bekendmakingen van artiesten van wereldniveau wijst alles weer op een prachtige editie van Roskilde. Voor het gemak zetten weze even voor u op een rij!

Al snel maakte het Roskilde Festival bekend dat de Red Hot Chili Peppers aanwezig zijn op Roskilde. Deze band is al jaren bekend bij elke muziekliefhebber en zorgen samen met The Killers, Eagles of Death Metal, Actric Monkeys, Muse, Mando Diao, My Chemical Romance en The Who voor het nodige rockgeweld. Dit jaar ook veel dansbaar werk wat dachten jullie van ondermeer: Tiësto, Klaxons, LCD Soundsystem, Basement Jaxx,The Broken Beats. Roskilde heeft altijd naam om goede metalacts te presenteren dus hoppa: Slayer, Mastodon, Machine Head, Pelican, Volbeat en The Psyke Project.

Wat missen we dan nog? Hiphop, juistem Beastie Boys! Experimenteel? Björk en Arcade Fire! Vernieuwd concept Roskilde heeft ook wat vernieuwd aan het concept van het festival. Na 10 succesvolle jaren, is het einde gekomen aan de jarenlange trouwe dienst van twee tenten. Sinds 1997 wist de Ballroom grote verrassingen te presenteren op het Roskilde Festival. Nu is het tijd voor een nieuwe invulling. De nieuwe tent heet Astoria en geeft ruimte voor nieuwe vormen van expressie en vertoon. In de tent zullen overdag de intiemere acts spelen, terwijl er in de avond ruimte is voor een club stage met energieke feesten. Astoria maakt ruimte voor een intieme sfeer tussen de artiest en het publiek.

De tweede verandering is de komst van het podium Roskilde Cosmopol. Electronische muziek gefuseerd met andere vormen van expressie. Een nieuwe hotspot voor de underground urban genres. Er is ruimte voor hiphop, dancehall, grime, R&B, urban world music, neo soul en meer organische electronische muziek. Het komt allemaal op een nieuw podium waar ruimte is voor bands, DJs, breakdance en rapbattles ook op het visuele gebied is er veel te zien.

Één ding is dus wel duidelijk. Het Roskilde Fetsival gaat niet alleen over rockmuziek, maar biedt veel meer. Singer-songwriters, wereldmuziek en naast al die muziek ook de mogelijkheid tot zwemmen en graffiti workshops. In de laatste weken voor het festival, maakt Roskilde de laatste namen bekend. En Blijf daarom kijken op onze website!

De complete line-up tot nu toe:
http://www.roskilde-festival.dk/object.php?obj=823000c

Websites / www.proculture.nl / www.roskilde-festival.nl / www.roskilde-festival.dk

Contact
Hans Hilberts
ProCulture Agency
hans@proculture.nl
Tel: 06 383 13 29

--
ProCulture
Hans: 06-38313129
Algemeen: info@proculture.nl
www.myspace.com/proculture
http://www.proculture.nl
http://proculture.hyves.nl/