Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 3 mei 2007

BT: Web 2.0 creËert grootste generatiekloof sinds rock 'n roll

Werkgevers zijn bang voor het lekken van gegevens; werknemers vrezen voor hun carrièremogelijkheden

De groei van Web 2.0 gaat voor veel onrust in het bedrijfsleven zorgen. Deze waarschuwing deed Bruce Schneier, oprichter en Chief Technical Officer van BT Counterpane, tijdens de Infosec 2007 in Londen. De bereidheid van de jongere generatie om gegevens te delen op weblogs en social networking-sites zorgt voor nervositeit onder bestuurders van bedrijven. Ze zijn bang dat vertrouwelijke gegevens via internet publiekelijk toegankelijk worden. Tegelijkertijd zijn sollicitanten bezorgd dat opvattingen die ze online hebben geuit, tegen hen gebruikt worden door mogelijke werkgevers die op internet een eenvoudige zoekopdracht met hun naam hebben gedaan.

"Web 2.0-technologieën hebben het potentieel om bedrijven sneller, creatiever en efficiënter dan ooit tevoren te laten samenwerken," aldus Ray Stanton, mondiaal hoofd van BT Business Continuity, Security and Governance Practice.

"Deze kansen kunnen echter alleen worden benut als bedrijven ze leren te benutten. Op dit moment heerst er angst: Web 2.0 heeft voor de grootste generatiekloof gezorgd sinds rock 'n roll," zei Bruce Schneier.

In weerwil van deze analyse zetten Schneier en Stanton vervolgens een driestappenplan uiteen om bedrijven te helpen de realiteit van de Web 2.0-wereld onder ogen te zien. De eerste stap heeft met gedrag te maken. Organisaties moeten hun gebruikers opvoeden over wat wel en niet acceptabel is bij het gebruik van Web 2-technologieën. Stap twee heeft te maken met technologie die is gericht op het beperken van de beschikbaarheid en levensduur van geplaatste berichten (posts). Software bijvoorbeeld die gebruikers in staat stelt om te beperken wie toegang tot hun blogs en persoonlijke webpagina's krijgt, zal effectiever en op grotere schaal leverbaar worden. De derde stap is bedoeld om organisaties te laten inzien dat Web 2.0-technologieën niet meer zullen verdwijnen. Weerstand bieden is zinloos. Sterker nog, alleen bedrijven die de technologieën weten te integreren en ervan weten te profiteren, zullen succesvol zijn.

Bezoek voor meer informatie over Bruce Schneier zijn website: http://www.schneier.com.

OVER BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com/

# # #

Voor meer informatie en interviews met Bruce Schneier en/of Ray Stanton kunt u contact opnemen met:

BT

Miranda Mens/Nina Breuning

Edelman

Tel.: 020 30 10 980

mailto:miranda.mens@edelman.com

mailto:nina.breuning@edelman.com

http://www.edelmanpr.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van BT: http://www.btglobalservices.com/nl

Eerder verschenen persberichten vindt u op: http://www.btplc.com/News/Index.cfm