Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gisteren werd bekend dat die dag een 4-jarig jongetje in Amsterdam Noord levenloos in zijn woning is aangetroffen. Bureau Jeugdzorg laat het volgende weten.

Het gezin in kwestie bestond uit moeder, een puberdochter van 13 jaar en het 4-jarige zoontje. Na signalen over ernstige puberproblemen tussen moeder en dochter en na onderzoek door de Raad van de Kinderbescherming is medio 2006 besloten de dochter onder toezicht van Bureau Jeugdzorg te stellen. Vanaf dat moment heeft de gezinsvoogd intensief contact gehad met het gezin, waarbij de problemen met moeder en dochter centraal stonden. Als snel bleken deze problemen te escaleren, waarop is besloten moeder en dochter uit elkaar te halen, om zo rust te creëren. Besloten werd om de dochter uit huis te plaatsen.

Het zoontje stond niet onder toezicht van Bureau Jeugdzorg. Moeder vertelde aan de gezinsvoogd dat zij wilde voorkomen dat soortgelijke problemen zich op den duur zouden herhalen in haar relatie met haar 4-jarige zoontje. Met hem had zij een innige band. Daarop regelde de gezinsvoogd hulp voor het hele gezin bij een instelling voor jeugdpsychiatrie. De afspraak voor het intakegesprek zou morgen plaatsvinden. Voor zover nu bekend waren er geen signalen van agressie richting het jongste kind.

Amsterdam, 03 mei 2007

EINDE PERSBERICHT (