Ingezonden persbericht


Acronis sluit zich aan bij het HP BladeSystem Solution Builder Programma

Amsterdam, 3 mei 2007 - Acronis, een toonaangevende softwareleverancier van storage management oplossingen, treedt toe tot het HP BladeSystem Solution Builder Program. Dankzij dit partnerprogramma profiteren HP-klanten van een breder aanbod van HP BladeSystem-add-on's en -applicaties. De Acronis True Image Enterprise Server verzekert de beschikbaarheid van data voor HP BladeSystem-klanten en wordt gezien als de toonaangevende oplossing voor disk-imaging back-up en bare-metal-herstel voor blade servers. De oplossing kan sectorgerichte imaging uitvoeren en back-ups maken van bestanden en mappen van fysieke en van virtuele servers.

Onze samenwerking met HP in het HP BladeSystem Solution Builder Program onderstreept de groeiende populariteit van Acronis True Image in bedrijfsomgevingen , zegt Zorian Rotenberg, directeur Business Development bij Acronis. Gebruikers van HP BladeSystem kunnen profiteren van Acronis True Image. Hiermee kunnen ze hun disaster recovery-plannen beter organiseren waardoor ze zeker weten dat hun BladeSystemen na een systeemcrash in enkele minuten weer werken en niet pas na uren of dagen.

Blade servers zijn een belangrijke troef voor datacenter-managers die hun servers virtualiseren , zegt Walter Scott, CEO van Acronis. Met Acronis True Image Enterprise Server en Universal Restore, kunnen zij eenvoudig servers verplaatsen van het ene hardwareplatform naar het andere, ongeacht of dit fysiek of virtueel gebeurt. Het gebruik van blade servers als onderdeel van een globale virtualisatiestrategie, heeft niet alleen zakelijke voordelen, maar biedt ook verschillende back-up- en disaster recovery-mogelijkheden.

Data-recovery en -back-up is tegenwoordig een belangrijk aandachtspunt voor onze klanten. Ze willen namelijk het uiterste halen uit hun IT-investeringen en de complexiteit van het datacenter verminderen. Ondertussen willen ze hun operationele kosten beperken , zegt Michael Kendall, marketing manager BladeSystem Division bij HP. HP is verheugd dat Acronis zich aansluit bij de Solution Builder-gemeenschap. Hierdoor kunnen HP BladeSystem-klanten profiteren van de enterprise dataherstel- en backup-oplossingen.

Acronis True Image Enterprise Server omvat componenten die grote IT-afdelingen veel flexibiliteit bieden, zoals Management Console, Backup Server en Group Server. Deze componenten zorgen voor het volledige beheer van alle backup- en hersteltaken inclusief productinstallatie, back-up, herstel, optimalisatie van opslagmiddelen en een remote overzicht van de systeemstatus Daarnaast verhogen de componenten de productiviteit en verminderen ze de kosten van IT-afdelingen.

Het HP BladeSystem Solution Builder Program is een wereldwijd samenwerkingsverband van meer dan 260 technologiebedrijven en dienstverleners. Ze werken onderling en met HP samen om klantoplossingen voor HP BladeSystems te definiëren, ontwikkelen, leveren en uit te rollen. Leden van het programma zijn onder andere hardwareleveranciers, softwareleveranciers, systems integrators en servicegerichte resellers met een brede ervaring op het vlak van systeemintegratie en expertise in de snelgroeiende blade-markt. Het programma levert klanten aanzienlijke voordelen op, zoals kostenvermindering door de snellere planning, installatie en levering van blade-oplossingen. Dit vereenvoudigt ook hun IT-infrastructuur.

Over Acronis

Acronis biedt gebruiksvriendelijke en technisch hoogstaande oplossingen voor opslagbeheer van kritieke toepassingen die. Zo biedt het bedrijf oplossingen voor disaster recovery, backup & restore zonder reboot, schijf-partitioning, datamigratie en andere storage-toepassingen voor particulieren en bedrijven van alle omvang. Acronis is een internationaal bedrijf met vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het bedrijf verkoopt zijn producten rechtstreeks en via een netwerk van dealers en kleinhandelaars.

Ingezonden persbericht