Gerechtshof Arnhem


rechtspraak

Geldboetes en celstraffen voor valsheid in geschrift en corruptie

Arnhem, 3 mei - De rechtbank Arnhem heeft op 3 mei een ambtenaar van de Rijksgebouwendienst, een ingehuurde directievoerder, een aannemingsbedrijf en haar directeur veroordeeld tot gevangenisstraffen en geldboetes.

De ambtenaar van de Rijksgebouwendienst is veroordeeld voor jarenlange ambtelijke corruptie (o.a. door het zich laten fêteren door een aannemer), heling van een rijkseigendom en valsheid in geschrift tot een gevangenisstraf voor de duur van 20 maanden waarvan vijf voorwaardelijk.

De rechtbank heeft de door de Rijksgebouwendienst ingehuurde directievoerder veroordeeld wegens corruptie (o.a. door het zich laten fêteren door een aannemer), valsheid in geschrift en diefstal van rijkseigendommen tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan drie voorwaardelijk.

Het aannemingsbedrijf en de directeur zijn veroordeeld tot geldboetes van respectievelijk EUR 10.000,=, waarvan EUR 5.000,= voorwaardelijk en EUR 2.500,= wegens valsheid in geschrift (valse factuur voor niet-uitgevoerde werkzaamheden). De achtergrond van deze valsheid hield verband met het omkopen van de ambtenaar van de Rijksgebouwendienst en de door deze dienst ingehuurde directievoerder.

De vonnissen worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 3 mei 2007 Naar boven