Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 3 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 03-05-2007

Met onder meer: huiselijk geweld, vernieling door ex en gestolen fiets.

Huiselijk geweld

Zaandam, woensdag 2 mei 2007.

De politie heeft een 34-jarige Zaandamse en haar 11-jarige zoon meegenomen naar het politiebureau. De vrouw was haar huisraad aan het vernielen terwijl zij in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. De vrouw schreeuwde onophoudelijk tegen haar zoontje en ook de agenten moesten het ontgelden. De jongen werd op zijn verzoek overgedragen aan zijn stiefvader. De vrouw werd na ontnuchtering een
hulpverleningstraject in geholpen. De Raad voor de Kinderbescherming wordt van de situatie op de hoogte gesteld.

Zonder rijbewijs

Zaandam, woensdag 2 mei 2007, 16:09 uur.

Een 19-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden bij een verkeerscontrole op de Nicolaasstraat. De automobilist bleek niet in het bezit van een rijbewijs en kon zich niet legitimeren. Het voertuig was niet verzekerd en de verdachte reed erin zonder terwijl de eigenaar hiervoor geen toestemming had verleend. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de Zaandammer werd na verhoor vrij gelaten.

Vernieling door ex

Zaandam, donderdag 3 mei 2007, 00:52 uur.

De politie heeft een 24-jarige man uit Amsterdam en zijn 20-jarige broer aangehouden als verdachten van vernieling en bedreiging. Een vroegere vriendin van de oudste verdachte was na arriveren van de Amsterdammers haar woning aan de Tolstraat ontvlucht waarbij een baby in de woning achterbleef. Toegesnelde agenten troffen een vernielde ruit in de voordeur en het kind alleen in de woning. De mannen waren weggereden maar werden na onderzoek aangetroffen in Amsterdam-Noord. Hier werden zij in samenwerking met de politie Amsterdam-Amstelland aangehouden en overgebracht naar Zaandijk waar zij vervolgens werden ingesloten. Voor de oudste verdachte stond nog ruim 2300 euro aan achterstallige boetes open. Bij niet betalen kan de man hiervoor ruim vijf maanden worden gegijzeld waarna de boetes alsnog moeten worden voldaan.

Gordel- en snelheidscontrole

Krommenie en Zaandam, woensdag 2 mei 2007.

Tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg in Krommenie werden woensdagmiddag 45 boetes uitgedeeld. In totaal 32 bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 125 km per uur (na correctie) bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Verder werden zes bestuurders die geen gordel droegen en twee bestuurders die aan het bellen waren (niet handsfree) bekeurd. De overige boetes waren onder andere voor het rijden met een aanhanger met losse lading en onverzekerd rijden.

Op de Provincialeweg Zaandam Castricum werden woensdagochtend vijf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel (3x) en het bellen tijdens het rijden (2x).

Gordelcontrole

Edam en Volendam, woensdag 2 mei 2007.

Tijdens een gordelcontrole op de Dijkgraaf Poschlaan in Edam en Volendam zijn woensdag vijftien boetes uitgedeeld. Negen inzittenden die geen gordel droegen werden bekeurd. Kinderen die keurig in de gordel zaten, werden beloond voor hun verkeersveilige gedrag en kregen een zogenaamd gordeldier (Goochem) uitgereikt.

Op de Dijkgraaf Poschlaan werden verder nog boetes uitgedeeld voor bellen tijdens het rijden, niet bij zich hebben van een rijbewijs, geen richting aangeven en tegen de rijrichting inrijden.

Veel te veel gedronken

Koog-Zaandijk, donderdag 3 mei, 05:20 uur

Op de Provincialeweg hebben agenten donderdagochtend een 32-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De automobilist had vier keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan en was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

50 km per uur te hard

Noordbeemster, woensdag 2 mei, 05:30-11:45 uur

Op de A7 (120 km per uur) werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 168 km per uur (na correctie). Van de ruim achtduizend voertuigen die de radarauto passeerden, werden er duizend op foto vastgelegd.

Tijdens een snelheidscontrole op de Vincent van Goghweg in Zaandam werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 82 km per uur terwijl 50 km per uur maximaal is toegestaan. Van de 1600 bestuurders, uit beide richtingen, reden er 160 te snel.

Gestolen fiets

Zaandam, donderdag 3 mei 2007.

Een 16-jarige Zaandamse is door de politie aangehouden omdat zij in het bezit was van een als gestolen geregistreerde fiets.
Surveillerende agenten zagen op de Rozengracht aan een aantal kenmerken dat de geparkeerde fiets mogelijk van diefstal afkomstig was. In 2006 werd volgens de registers aangifte gedaan van diefstal van het voertuig. De Zaandamse meldde zich als eigenaar maar wist niet waar de fiets vandaan kwam. Haar moeder verklaarde later dat de fiets was gekocht op Koninginnedag op de vrijmarkt van haar onbekende personen. Proces-verbaal ter zake heling wordt opgemaakt. De fiets werd in beslag genomen in afwachting van de beslissing van justitie.

Op de Korte Hogendijk werd de fiets van een 54-jarige Zaandammer in beslag genomen omdat deze van diefstal afkomstig was. De man werd aangehouden en na verhoor met proces-verbaal wegens heling in vrijheid gesteld.

Mishandeling

Oosthuizen, woensdag 2 mei 2007, 23:54 uur.

De politie heeft donderdagochtend een 53-jarige inwoner van Oosthuizen en zijn 52-jarige vrouw aangehouden. Woensdagavond laat zou de man een buurman hebben mishandeld. Toen agenten hem vervolgens in zijn woning wilden aanhouden werd zwaar verzet gepleegd waarbij ook de vrouw en een 25-jarige zoon betrokken waren. Een agent zag zich genoodzaakt na waarschuwingen peperspray te gebruiken. Hierdoor werden de agenten echter ook gehinderd en werd besloten, om verdere escalatie te voorkomen, het pand te verlaten. In de loop van de ochtend werd de vrouw van huis gehaald en de man meldde zich na telefonische ontbieding bij het politiebureau. De zoon zal op een later tijdstip worden uitgenodigd voor verhoor.

Laatst gewijzigd 03-05-2007 15:33 | © Politie Zaanstreek-Waterland |