Persberichten 03/05 middag

Regio, 03-05-2007

Katwijk Aanhouding: Agressie in het verkeer De politie heeft een 22 jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van de mishandeling van een Leidenaar op woensdag 2 mei op de Molentuin. De man heeft bekend de Leidenaar een slag in het gezicht te hebben gegeven. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- origineel bericht --- De politie heeft aangifte van mishandeling opgenomen van een 26 jarige man uit Leiden. De man reed op woensdag 2 mei, rond 20.30 uur, in zijn auto over de N206. Hij werd ingehaald door een auto die over het verdrijvingsvlak reed. De twee bestuurders kregen non-verbaal contact met elkaar en de verdachte stak een middelvinger op. Ter hoogte van de Molentuin kwam de Leidenaar stil te staan voor het verkeerslicht. De bestuurder van de verdachte auto stapte uit zijn auto en schold de Leidenaar uit. Vervolgens sloeg hij met zijn vuist door het open raampje tegen het gezicht van de Leidenaar. De Leidenaar kreeg nog een aantal slagen en schoppen te verduren alvorens de man wegging. De politie zet een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Alphen aan den Rijn Man nagenoeg ongedeerd na botsing met trein Ondanks dat een bestuurder met zijn auto botste met een trein en de auto total loss raakte, is de bestuurder zelfstandig de auto uit gekomen.

De bestuurder, een 47 jarige man uit Den Haag, reed op woensdag 2 mei, rond 23.30 uur, over de Leidse Schouw in de richting van de N11. Hij heeft vermoedelijk een black-out gehad waardoor hij het spoor opreed terwijl het rode licht knipperde en de spoorbomen gezakt waren. Op dat moment passeerde er een trein en raakte de auto de tweede wagon. De machinist heeft aan de noodrem getrokken en de hulpverleningsdiensten ingeseind. De bestuurder van de auto is zelfstandig de auto uit geklommen en is nagekeken door het ambulancepersoneel. De man is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht om te kunnen vaststellen dat hij geen inwendig letsel heeft opgelopen. De verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Schoonhoven Doorrijden na aanrijding De politie is een onderzoek gestart om de identiteit van een bestuurder van een auto te achterhalen die op woensdag 2 mei, rond 19.30 uur, een fietser heeft aangereden. De bestuurder is zonder zich te bekommeren om de fietser en zonder zijn of haar identiteit kenbaar te maken, weggereden.

De fietser, een 70 jarige man uit Schoonhoven, is uiteindelijk in het ziekenhuis terecht gekomen, omdat bij de dokter geconstateerd werd dat hij zijn voet bij de val gebroken had. Het ongeluk zou gebeurd zijn op de Cellebroedersstraat in de richting van het bruggetje (vanuit de richting van de Albert Heijn). Mogelijk zijn er getuigen, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Schoonhoven via 0900-8844.

--- einde berichten ---