Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/05)

OOSTERHOUT NB, 3 mei 2007

Vader gearresteerd op verdenking van incest

DONGEN: Een 36-jarige man is door de politie opgepakt op verdenking van incest. De man pleegde vermoedelijk ontucht met zijn dochtertje van 3,5 jaar oud. De zaak kwam aan het rollen toen het slachtoffertje haar moeder toevalligerwijs over de gebeurtenissen informeerde. Mede omdat de man in het verleden veroordeeld was voor het bezit van kinderporno, schakelde de moeder de politie. De politie stelde een onderzoek in en dat leidde op donderdag 2 mei tot de arrestatie van de verdachte. De man legde tijdens het verhoor een bekentenis af. Hij wordt vrijdag 4 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Buurman dreigt met mes

KAATSHEUVEL: Een 61-jarige man uit Kaatsheuvel is donderdag 3 mei door de politie gearresteerd op verdenking van bedreiging. Het geweld kwam voort uit een langlopend burenconflict en vond op zaterdag 28 april plaats. Het 45-jarige slachtoffer was die dag al eerder verbaal bedreigd door zijn buurman. Toen hij even later door de brandgang reed, haalde de verdachte naar hem uit met een mes. De man werd daarbij niet geraakt, maar was wel hevig geschrokken. Na het doen van de aangifte verhoorde de politie ook nog een getuige. Op 3 mei volgde de arrestatie van de verdachte. Tijdens het verhoor ontkende hij de hem ten laste gelegde feiten. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Partij LCD-schermen uit vrachtwagen gestolen

RAAMSDONKSVEER: Vanuit een vrachtauto zijn drie pallets met LCD-schermen gestolen. De diefstal vond plaats tussen dinsdagavond 1 mei 22.00 uur en donderdag 3 mei 03.50 uur. De vrachtwagen was geladen in Tsjechië en de deuren van de oplegger waren afgesloten met een hangslot en een verzegeling. Bij aankomst op de Zalmweg in Raamsdonksveer ontdekte de chauffeur dat de verzegeling en het hangslot verbroken waren. De chauffeur lichtte de politie in. Het is nog onbekend waar misdrijf heeft plaatsgevonden. Op basis van de aangifte van de 52-jarige chauffeur, waarin hij zijn rustplaatsen benoemde, stelt de politie een onderzoek in.

130 boete voor winkeldief

DONGEN: Personeel van een supermarkt aan het Looiershof betrapte woensdagmiddag 2 mei op heterdaad een winkeldief. De man passeerde de kassa en rekende enkele goederen af. Zijn buit had hij verstopt in een boodschappentas en rekende die niet af. Toen hij buiten de winkel werd aangesproken, zette hij de boodschappentas in zijn auto en ging er vervolgens te voet weg. Even later ging hij er alsnog met zijn auto vandoor. De gewaarschuwde politie kon de verdachte onderscheppen en arresteerde hem op de Bovensteweg. In zijn tas zat voor 17,24 aan gestolen levensmiddelen, die in beslag werden genomen. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte, waarbij hij die diefstal bekende.. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij meteen een boete van 130,- opgelegd, die hij meteen betaalde.

Boetes bij verkeerscontroles

RIJEN: De politie hield woensdagmiddag 2 mei een snelheidscontrole op Julianastraat in Rijen. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur hanteerden de agenten de zogenaamde Lasergun.
Acht automobilisten reden te snel en kregen een bekeuring. Eén van hen moest de bekeuring meteen afrekenen omdat hij niet in Nederland woont. Deze overtreder betaalde zijn boetebedrag van 53,- ter plekke. De snelste overtreder reed 68 km/u.

De vijf speerpunten waarop de politie extra streng toezicht houdt zijn:
Snelheidsovertredingen
Alcoholgebruik in het verkeer
Door rood licht rijden
Geen helm dragen
Geen gordel dragen.

Uit onderzoek en analyse van ongevallen blijkt namelijk dat door deze overtredingen verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen.

Stomdronken van de weg in de sloot

SPRANG-CAPELLE: Een stomdronken automobiliste belandde donderdag 3 mei 2007 rond 13.40 uur in een droge sloot langs de Veerweg in Sprang-Capelle. De vrouw liep daarbij geen zichtbare verwondingen op. In haar auto lagen her en der lege drankflessen verspreid. De vrouw verkeerde ernstig onder invloed van alcohol was en kroop op de plaats van het ongeval op handen en voeten rond. Ze is door de politie gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar is geprobeerd om een ademanalyse van haar af te nemen. De vrouw was echter zo dronken, dat dat niet lukte. Tegen de 38-jarige Raamsdonksveerse is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer